FOTO: Ziua Națională a României, sărbătorită în Vâlcea


Miercuri, 1 decembrie 2021, militarii Centrului de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” au participat cu onoare și recunoștință la ceremoniile organizate cu ocazia sărbătoririi Marii Uniri. Ziua Națională a României a debutat cu organizarea unei ceremonii militare și religioase la Monumentul Independenței din centrul Municipiului Râmnicu Vâlcea, unde, râmnicenii s-au putut bucura, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică și port al măștii de protecție în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2, de participarea la sărbătoarea de suflet a tuturor românilor.
De asemenea, geniștii vâlceni au participat și la ceremonia militară și religioasă organizată de autoritățile publice ale orașului Băile Govora, unde au fost omagiați eroii govoreni care s-au jertfit pentru patrie.
Este de datoria noastră să nu îi uităm, este de datoria noastră să le urmăm exemplul și să ne arătăm mândri că suntem urmași ai lor pentru că, așa cum spunea marele poet George Topîrceanu: „A fi patriot nu este un merit, e o datorie. Numai cine nu socoate iubirea față de țară drept datorie e în stare să se laude cu ea”.
La mulți ani, dragi vâlceni! La mulți ani, România!
Lt. Radu PETROȘEL