FOTO: Zeci de petrecăreți au fost evacuați de jandarmi și polițiști de pe Vârful Roman


Prin intermediul unui comunicat de presă, Jandarmeria Vâlcea a anunțat că 36 de persoane și șapte autoturisme au fost evacuate în siguranță de către jandarmii și polițiștii din Horezu.
„Ninsoarea viscolită de duminică, 3 ianuarie 2021, temperaturile foarte scăzute, ceața și stratul de zăpadă consistent au blocat și au lăsat fără caldură, respectiv curent în două cabane, 36 de persoane, dintre care 32 adulți și patru minori în zona vârfului Roman. Primul apel care a alertat jandarmii și polițiștii a sosit în jurul orei 09.00 dimineața din partea unui grup de 12 persoane (opt adulți și patru minori). Al doilea apel la 112 a venit în jurul orelor 12.00 din partea unui grup de 24 de tineri”, au anunțat jandarmii vâlceni.

Cum au decurs acțiunile de salvare a «izolaților»
de pe Vârful lui Roman?

Deși condițiile meteo au îngreunat intervenția forțelor de ordine, acestea au reușit să se mobilizeze în timp util și să acorde sprijin turiștilor. În ambele situații, turiștii au fost găsiți în stare bună și nu au avut nevoie de ingrijiri medicale. După ce au ajutat la deblocarea autoturismelor din zăpadă, jandarmii și polițiștii au condus turiștii de fiecare dată în siguranță până în orașul Horezu.
Pentru evitarea acestor situații, Jandarmeria Vâlcea atrage din nou atenția cetățenilor care doresc să își petreacă timpul liber la munte să se intereseze asupra condițiilor meteo, asupra traseului și să plece echipați adecvat.
• Sursă foto și text: Jandarmeria Vâlcea