FOTO: Stadiul lucrărilor de asfaltare pe drumul județean din Olanu


Așa cum v-am informat la momentul oportun, în ultimele două săptămâni s-a lucrat intens la asfaltarea Drumul Județean 678 pe toată lungimea acestuia de pe teritoriul comunelor Drăgoești și Galicea. Iată că astăzi, 29 aprilie 2020, au început și lucrările de asfaltare de pe teritoriul comunei Olanu. Conform informațiilor venite dinspre Consiliul Județean Vâlcea, sectorul la care se lucrează începând de astăzi (și de pe care sunt surprinse imaginile alăturate) are o lungime de 1,7 kilometri.

Lucrări finalizate și în Stoilești

Reamintim că, zilele trecute, tot în partea de Est a județului nostru, Primăria Stoilești, condusă de primarul Florin Ionescu, a finalizat proiectul de modernizare a Drumului Comunal 39 Baia – Bulagei – Geamăna. Acesta este un drum care deservește una dintre cele mai mari așezări ale comunei Stoilești, satul Geamăna. Este vorba despre asfaltarea a 1,350 km din lungimea totală a drumului, ceilalți 8,00 km fiind modernizați în anii trecuți. În anul 2013, s-a turnat prima palmă de asfalt pe acest drum comunal, iar acum drumul este modernizat în totalitate.
Investiția a fost realizată atât cu fonduri din bugetul local, dar și cu o importantă contribuție a Consiliului Județean Vâlcea, la propunerea președintelui Constantin Rădulescu. DC 39 deservește peste 500 de locuitori ai satului Geamăna, satul cu cei mai mulți tineri din localitate. Acest drum reprezintă calea de acces și către cătunul Gemenica, unde se află Biserica de lemn „Cuvioasa Parascheva”, monument istoric construit în anul 1887.