FOTO: Animalele de la ZOO Râmnicu Vâlcea au fost «echipate» corespunzător pentru a face față gerului care va lovi zona Olteniei în următoarele zile!


Grădina Zoologică din subordinea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea s-a pregătit să asigure cele mai bune condiţii pe timp de iarnă animalelor de aici, mai ales în contextul anunţatelor scăderi de temperatură aduse de vortexul polar ce va străbate ţara noastră în zilele următoare. În acest sens, personalul de la Zoo a asigurat stocurile de hrană necesare celor 499 de vietăţi găzduite aici (reprezentând 130 de specii), respectând aportul de vitamine şi nutrienţi recomandat de reţetarul veterinar pentru această perioadă. Totodată, au fost aprovizionate cu combustibilii necesari şi au fost verificate suplimentar sistemele de încălzire din spaţiile unde sunt adăpostite speciile exotice, care nu pot supravieţui altfel gerurilor iernii. Pentru celelalte specii s-a avut în vedere amenajarea cu straturi suficiente de paie.
Aproximativ 80.000 de persoane au vizitat Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea în cursul anului 2020, chiar şi în contextul conformării stricte la restricţiile impuse de pandemia de coronavirus. Unitatea a început noul an primind vizitatori chiar din 1 ianuarie! În week-end-ul ce a urmat Revelionului 2021, aproape 500 de râmniceni, în special copii, au animat aleile structurii de agrement din sudul municipiului.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea