Fotbalul vâlcean trăiește! După cinci ani de pauză, o echipă din județul nostru a promovat în Liga a III-a


• la finalul unui joc cu emoții pe final, CS Șirineasa a făcut fericiți zeci de mii de microbiști vâlceni
În această după-amiază, pe stadionul din comuna doljeană Cetate, echipa gazdă Tractorul a primit vizita campioanei județului nostru, CS Șirineasa. Meciul a contat pentru returul barajului de promovare în Liga a III-a. Formația noastră pornea cu un avantaj de trei goluri, obținut după succesul cu 4-1 înregistrat săptămâna trecută, în manșa tur disputată la Șirineasa.

Grigore Ceapă, eroul vâlcean din Cetate

Campioana județului nostru a început în trombă meciul de la Cetate și a marcat gol în poarta Tractorului la chiar prima fază de joc, în minutul unu, prin Grigore Ceapă. Chiar și așa, gazdele au arătat că nu întâmplător au câștigat titlul într-un campionat puternic, așa cum este cel al Doljului, continuând să lupte. Prima repriză avea să se încheie la egalitate, după ce Jilcu a punctat în preajma minutului 25. În partea secundă, doljenii trebuiau să marcheze de trei ori (fără a primi vreun gol) pentru a trimite meciul în prelungiri. Ceea ce a fost la un pas să se întâmple. Boboescu din penalty și Dodoacă au marcat pentru Tractorul în prima jumătate de oră a reprizei secunde, transformând ultimele cincisprezece minute într-un calvar pentru vâlceni. Din fericire, Șirineasa s-a apărat din răsputeri și a rezistat eroic. Echipa noastră nu a încasat și cel de-al patrulea gol, care ar fi trimis meciul în prelungiri!
Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 3-1, dar cu promovarea celor de la CS Șirineasa, echipa noastră asigurându-și biletele spre Liga a III-a cu rezultatul final de 5-4. Astfel, după Damila Măciuca (promovare în 2011), CS Șirineasa „sparge gheața” în vara anului 2016 și promovează în ultimul eșalon valoric al fotbalului profesionist din România. Este o performanță remarcabilă pentru sportul-rege la nivelul județului nostru, care merită aplaudată!