Măgura Cisnădie – Flacăra Horezu 0-0: „Olarii” rămân în cursa pentru Liga a III-a


• meciul decisiv se va disputa sâmbăta viitoare, cu începere de la ora 17.30, pe stadionul „Treapt”

Campioana judeţului nostru a trecut cu bine peste manşa tur a barajului pentru promovarea în Liga a III-a. Flacăra Horezu, grupare pregătită de experimentatul antrenor Vasile Ilinca, a susţinut, sâmbătă după-amiaza, un prim test extrem de dificil, pe terenul campioanei judeţului Sibiu. Întâlnirea dintre Măgura Cisnădie şi Flacăra Horezu s-a ridicat la înălţimea unui joc de nivelul celui de-al treilea eşalon valoric al fotbalului românesc. Jucătorii ambelor combatante au demonstrat pe teren că îşi doresc să acceadă la un nivel superior, partida având mult nerv şi încrâncenare. Totuşi, din păcate pentru microbiştii din tribune, întâlnirea de sâmbătă nu a venit şi cu „sarea şi piperul fotbalului”. Golurile au lipsit cu desăvârşire de pe arena „Textila” din Cisnădie, ambele grupări arătându-se preocupate în primul rând să nu primească gol şi abia apoi să pună în pericol poarta adversă. Fără să fim subiectivi, putem spune că „olarii” din Horezu au fost cei care au dominat mai mult timp partida, stăpânind centrul terenului cu autoritate şi tot elevii antrenorului Ilinca s-au dovedit mai periculoşi în faza ofensivă. Din păcate pentru aceştia, mingea s-a cam „încăpăţânat” să intre în plasa porţii gazdelor, paradele goalkeeper-ului sibian, imprecizia atacanţilor horezeni la finalizare sau hazardul au făcut ca partida să se încheie cu scorul consemnat şi la primul fluier.
Până la gongul de final, tabela a rămas „îngheţată” la scorul de 0-0, rezultatul fiind unul convenabil jucătorilor de la Flacăra, care au terminat neînvinşi manşa tur din deplasare. Totuşi, deşi ar fi fost mai avantajos un egal cu gol marcat în deplasare, şi „remiza albă” este ralativ favorabilă horezenilor, despre care acum se poate spune că pornesc cu prima şansă pentru obţinerea mult doritei promovări în Liga a III-a. Partida retur dintre cele două formaţii este programată în data de 27 iunie, cu începere de la ora 17.30, pe stadionul „Treapt” din Horezu.

Au trecut patru ani de la ultima promovare a unei echipe vâlcene!

Fotbalul din judeţul nostru este avid după obţinerea unei promovări în Liga a III-a. Ultima asemenea performanţă a fost realizată de către Damila Măciuca, în luna iunie a anului 2011. Au trecut iată patru ani de atunci, iar Vâlcea a ratat de trei ori consecutiv promovarea (în 2012 prin Posada Perişani, în 2013 prin Hidroelectra Râmnicu Vâlcea, iar în 2014 prin Flacăra Horezu). De această dată, ajunşi din nou campioni, fotbaliştii din capitala ceramicii româneşti vor să îşi ia revanşa pentru eşecul de anul trecut, când au pierdut în faţa doljenilor de la CSO Filiaşi.