Fotbaliştii de la CSM au câştigat punctul pentru primul loc


• CS Municipal – Şoimii Pâncota 1-1 (0-1 la pauză)
• cu două etape înainte de finalul play-out-ului, municipalii sunt siguri că vor termina primii

Sâmbătă, pe stadionul din Parcul Zăvoi, jucătorii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au primit vizita arădenilor de la Şoimii Pâncota. Partida a avut mize importante, dar dife­ri­te, pentru cele două combatante. Pentru vâlceni, acest joc a fost ultimul disputat pe teren propriu în actuala stagiune, fiind evidentă dorinţa jucătorilor şi a conducerii clubului de a-şi lua la revedere de la spectatori printr-un succes, în timp ce, angrenată în lupta pentru evitarea retrogradării, echipa din Pâncota avea nevoie de toate punctele pentru a ieşi din „zona minată”.

O lovitură de la unsprezece metri a decis scorul pauzei

În faţa a numai 100 de spectatori veniţi să asiste la meci din tribunele arenei râmnicene, jucătorii celor două formaţii au practicat un fotbal modest din punct de vedere calitativ, chiar dacă presărat cu numeroase ocazii la ambele porţi. Vâlcea a început mai bine, a dominat cu autoritate primul sfert de oră, Geantă, Firţulescu (foto, la minge) şi Staicu ra­tând deschiderea scorului. Emoţiile pentru Vâlcea au început de la mijlocul reprizei secunde, când Dragalina a trecut pe lângă marcarea primului gol al întâlnirii, mingea expediată de acesta izbind stâlpul din dreapta lui Popescu. Cu foame mare de puncte, şoimii din Pâncota şi-au vândut scump „penele”, iar în minutul 27, Siminic a şutat periculos de la limita careului mare, mingea fiind cu greu deviată în corner de către portarul Popescu. Peste zece minute, acelaşi Popescu a fost protagonistul fazei care a decis rezultatul primei reprize. Goalkeeper-ul vâlcean a fost lăsat singur cu Dragalina, în urma unei erori în defensiva noastră, portarul apelând la un fault riscant. Centralul a sesizat infracţiunea şi a dictat lovitură de la unsprezece metri, plus cartonaş galben pentru Popescu, la o fază în urma căreia putem spune că portarul nostru a scăpat ieftin, el putând fi eliminat pentru fault comis în calitate de ultim apărător. Tânărul mijlocaş ofensiv Issa Thiaw a fost desemnat de către oficialii pâncotanilor să execute lovitura de la unsprezece metri, jucătorul de culoare transformând cu destulă lejeritate în dreapta lui Popescu.
Nevoită să atace pentru a nu risca să se facă de râs în ul­timul joc din acest sezon în faţa proprilor suporteri, Vâlcea a forţat ofensiva până la pauză. Elevii lui Alexandru Pelici s-au apropiat destul de periculos în câteva rânduri de buturile oaspeţilor. Însă imprecizia la finalizare sau intervenţiile portarului advers au făcut ca scorul să rămână cel stabilit în minutul 37, iar gruparea din Pâncota a intrat la cabine, oarecum surprinzător, în avantaj, scor 1-0.
Pauza nu s-a dovedit un sfetnic tocmai bun pentru echipa noastră, formaţia arădeană fiind cea care s-a arătat mai preocupată de câştigarea celor trei puncte. Fotbaliştii pregătiţi de carismaticul antrenor Ionuţ Popa au ratat câteva şanse importante, iar în lipsa golului, cei 22 de „actori” din teren s-au dat în spectacol printr-o încăierare generală la mijlocul terenului. Faza cu pricina şi meleul format în jurul acesteia au survenit în urma unor contre între Dragoş Firţulescu şi Issa Thiaw, care au degenerat, cei doi ajungând să se îmbrâncească şi să îşi împartă palme. Până la urmă, spiritele s-au calmat, arbitrul liniştind situaţia doar cu câteva cartonaşe galbene.

Şi tot o lovitură de la unsprezece metri a stabilit scorul final

În ultimul sfert de oră, Alexandru Pelici a trimis sânge proaspăt în ofensiva noastră, pe teren făcându-şi apariţia Konyeha, juniorul Marian şi Codin. Pe fondul încercării gazdelor de a conserva rezultatul, acţiunile ofensive ale municipalilor au sporit ca număr, chiar dacă nu şi ca periculozitate. La numai câteva minute după ce a fost introdus pe teren, tânărul atacant Adrian Codin a fost bruscat în careul advers, centralul dictând lovitură de la unsprezece metri în favoarea echipei noastre. Marius Staicu şi-a asumat responsabilitatea acestei faze fixe, experimentatul atacant, marcând cu siguranţă. De la unsprezece metri, mingea a fost trimisă plasat în poarta adversă, Vâlcea restabilind egalitatea în minutul 87. Ultimele minute ale întâlnirii şi cele patru de prelungiri nu au mai adus multe faze periculoase, ambele echipe părând, de principiu, mulţumite cu acest rezultat de egalitate. Important de remarcat ar mai faptul că, în ultimele zeci de secunde ale întâlnirii, în urma unei incursiuni ofensive a arădenilor, Thiaw a căzut în suprafaţa de pedeapsă a porţii lui Popescu. Acesta a acuzat un fault şi a solicitat o nouă lovitură de la unsprezece metri, jucătorul de culoare având nevoie de îngrijiri medicale până la finalul partidei. De altfel, chiar şi antrenorul Ionuţ Popa a spus la conferinţa de presă că, în opinia sa, la acea fază se impunea acordarea unei lovituri de la unsprezece metri. Însă, cum arbitrul este suveran, penalty-ul solicitat de pâncotani nu a venit, iar partida s-a încheiat o remiză, scor 1-1!
Până la finalul campionatului, CS Municipal mai are programate alte două întâlniri, ambele însă în deplasare, pe terenurile echipelor FC Caransebeş, respectiv FC Bihor Oradea. Oricum, indiferent de rezultatele cu care se vor încheia aceste jocuri, echipa noastră este sigură de câştigarea primului loc în play-out-ul Seriei Vest, având şase puncte în faţa următoarei clasate.

Caseta tehnică

CSM Râmnicu Vâlcea: Popescu – Deaconescu, Pârvulescu, Dumitraşcu, Ionescu – Iordache, Firţulescu, Munteanu – Melcea, Staicu şi Geantă. Antrenor: Alexandru Pelici.
Şoimii Pâncota: Irimia – Vladu, Huţanu, Traore, Dubeştean – Dragalina, Maghici, Cuedean – Lung, Thiaw şi Siminic. Antrenor: Ionuţ Popa.
Arbitri: Robert Avram (Piteşti) – central; Gheorghiţă Bălan (Piteşti) şi Doru Zamfir (Slatina) – asistenţi.

Rezultatele etapei a IV-a

CSM Rm. Vâlcea – Şoimii Pâncota 1-1
Staicu ’87 (p) / Thiaw ’37 (p)
FC Bihor Oradea – FC Caransebeş 0-3
Stoica ’19, Artean ’26, Dinu ’43

Programul etapei a V-a (penultima din acest sezon)

Sâmbătă, 2 mai, ora 11.00
FC Caransebeş – CSM Rm. Vâlcea
Şoimii Pâncota – FC Bihor Oradea

Clasament play-out

1.CSM Rm. Vâlcea 31p 22-20 (+2)
2.FC Caransebeş 25p 23-30 (-7)
3.Şoimii Pâncota 21p 20-29 (-9)
4.FC Bihor Oradea 21p 16-26 (-10)