Fotbal, Liga a II-a „Viperele albastre” au fost muşcate de şoimi


• Şoimii Pâncota – CSM Râmnicu Vâlcea 1-0

După două victorii consecutive în debutul play-out-ului Seriei Vest din Liga a II-a, jucătorii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea s-au încurcat în deplasarea de la Pâncota. Fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Alexandru Pelici, supranumiţi şi „viperele albastre” au dominat în mare măsură jumătatea secundă a partidei disputate sâmbătă, însă în cele din urmă au trebuit să se recunoască învinşi. Etapa a treia din play-out (ultima a returului) a fost cu ghinion pentru CSM şi prin prisma faptului că echipa noastră a ratat un penalty, a avut superioritate numerică o bună perioadă de timp în faţa şoimilor, însă chiar şi aşa a primit gol şi a pierdut la limită partida. Totuşi, ca o consolare, principala contracandidată a echipei noastre pentru câştigarea primului loc în campionatul codaşelor din Seria Vest, FC Caransebeş, a pierdut pe propriul teren în faţa orădenilor de la FC Bihor şi a ratat şansa de a se apropia la cinci puncte de formaţia municipală. În acest moment, cu trei meciuri rămase de disputat până la finalul sezonului şi 30 de puncte acumulate, gruparea râmniceană este aproape sigură de adjudecarea primului loc în play-out, având un avans de opt puncte faţă de echipa clasată pe locul al doilea, FC Caransebeş.
Revenind la partida disputată sâmbătă, municipalii au început mai slab jocul, gazdele punând tunurile spre poarta noastră încă din primele zece-cincisprezece minute. „Şoimii” pregătiţi de carismaticul antrenor Ionuţ Popa şi-au trecut în cont mai multe şanse importante de gol. Toate au fost însă irosite fie de imprecizia la finalizare a jucătorilor din Pâncota, fie de intervenţiile oportune ale portarului Popescu sau chiar de neşansa gazdelor. Până la urmă, oarecum contrar evoluţiei jocului, CS Municipal a avut o mare şansă de a trece în avantaj pe tabela de marcaj în minutul 35. Atunci, în urma unui henţ comis în careu de către Rusu, centralul partidei a dictat lovitură de la unsprezece metri în favoarea echipei noastre. Adi Popa a fost cel care şi-a asumat responsabilitatea de a executa lovitura de la unsprezece metri, însă mijlocaşul râmnicean a şutat pe lângă poartă şi a irosit şansa de a-şi duce foramaţia în avantaj. După mai multe minute destul de tensionate, în care jucătorii şi-au pus contre şi au apelat la tot felul de tertipuri mai mult sau mai puţin regulamentare, aproape de finalul primei reprize, Şoimii au rămas în inferioritate numerică. În urma unui meleu, Gavrilescu de la gazde a primit direct cartonaşul roşu, iar Dragalina pe cel galben. Vâlcea a scăpat fără eliminare, Codin şi Samson fiind avertizaţi cu cartonaşe galbene.
După revenirea de la vestiare, pe fondul superiorităţii numerice, Vâlcea a dominat centrul terenului, creându-şi chiar şi câteva şanse importante de a deschide scorul. Geantă şi Codin au ratat noi oportunităţi de a marca, însă Vâlcea părea că deţine frâiele acestei întâlniri. Nu a fost chiar aşa, iar Bebe Mitu a dat lovitura pentru Şoimii din Pâncota în minutul 75. Atunci, de la limita careului mare, acesta a trimis un balon în forţă spre poarta râmniceană, goalkeeper-ul Popescu fiind depăşit la această fază. Gazdele au marcat ceea ce avea să însemne singurul gol al partidei, chiar cel de trei puncte şi de un „balon cu oxigen” spre evitarea retrogradării. Până la finalul partidei, CS Municipal a continuat să pună presiune la poarta gazdelor, însă mingea s-a „încăpăţânat” să intre în poartă, Şoimii impunându-se la limită, scor 1-0.

Rezultatele etapei a III-a
Şoimii Pâncota – CSM Râmnicu Vâlcea 1-0
Mitu ’75
FC Caransebeş – FC Bihor Oradea 1-2
Goşa ’92 / Sorian ’29, Ember ’75

Programul etapei a IV-a
Sâmbătă, 25 aprilie, ora 11.00
CSM Rm. Vâlcea – Şoimii Pâncota
FC Bihor Oradea – FC Caransebeş

Clasament play-out
1.CSM Rm. Vâlcea    30p    21-19    (+2)
2.FC Caransebeş    22p    20-30    (-10)
3.FC Bihor Oradea    21p    16-23    (-7)
4.Şoimii Pâncota    20p    19-28    (-9)