Flacăra rămâne în lupta pentru «fotoliul» de lider


• echipa horezeană s-a impus în fața echipei care i-a interzis drumul spre Liga a III-a în 2014
În ultimul meci oficial disputat pe teren propriu în acest an, Flacăra Horezu a primit vizita grupării doljene CSO Filiași. Cum anticipam, meciul jucat, sâmbătă, în Treapt a avut multă încleștare, cele două combatante fiind unele dintre cele mai în formă echipe din această ediție a Seriei C din Liga a III-a de fotbal. Înaintea acestui joc, contând pentru etapa a XIV-a (penultima din turul campionatului și din 2018, totodată), Flacăra Horezu ocupa poziția secundă în clasament, cu 28 de puncte, iar Clubul Sportiv Orășenesc Filiași se afla pe locul opt, cu 20 de puncte.
Trupa antrenorului jucător Adi Popa a reușit să își îndeplinească misiunea pentru acest meci, aceea de a câștiga toate cele trei puncte puse în joc și de a-i răsplăti încă o dată pe suporterii care au venit la stadion în ultimul meci oficial din 2018. Flacăra s-a impus la limită, scor 1-0, singura reușită a întâlnirii purtând semnătura lui George Neacșu. Victoria echipei noastre poate fi considerată și ca o revanșă prin prisma faptului că exact echipa doljeană a fost cea care, în vara anului 2014, a blocat drumul horezenilor spre Liga a III-a. Atunci, într-un meci de baraj disputat la Drobeta Turnu Severin, Flacăra Horezu pierdea dramatic în fața CSO Filiași și rata promovarea pe cea de-a treia «scenă» a fotbalului românesc, la capătul unui sezon foarte bun pe plan județean.

Ne luptăm cu Turris pentru primul loc

Cu acest succes, Flacăra Horezu a ajuns la un total de 31 de puncte și rămâne pe poziția secundă a clasamentului Seriei C din Liga a III-a. Doar golaverajul face ca formația noastră să nu se afle pe primul loc al întrecerii, Turris Turnu Măgurele având același număr de puncte, dar un ecart mai bun decât al horezenilor între numărul golurilor marcate și numărul celor primite.
Runda următoare, într-un meci programat vineri, 30 noiembrie, cu începere de la ora 14.00, Flacăra Horezu va evolua în Bănie, pe terenul «satelitului» prim-divizionarei CS Universitatea Craiova. Indiferent de rezultatul din acest ultim joc oficial din anul 2018, Flacăra Horezu nu mai poate pierde poziția secundă în clasament. Mai mult decât atât, dacă va obține un rezultat mai bun decât Turris Turnu Măgurele (care se va deplasa pe terenul sibienilor de la Hermannstadt II), Flacăra Horezu ar putea reveni pe primul loc al clasamentului Seriei C.

Rezultatele etapei a XIV-a

FC Universitatea Craiova 1948 – Viitorul Domnești 8-0
Turris Turnu Măgurele – Sporting Roșiori 4-1
FC Pucioasa – Atletic Bradu 3-0
Astra Giurgiu II – Unirea Bascov 3-0
CSM Alexandria – CS Universitatea Craiova II 3-0
Municipal Brașov – Flacăra Moreni 1-2
FC Voluntari II – AFC Hermannstadt II 0-1
Flacăra Horezu – CSO Filiași 1-0

Programul etapei a XV-a (ultima din tur)

Vineri, 30 noiembrie
CS Universitatea Craiova II – Flacăra Horezu
AFC Hermannstadat II – Turris Turnu Măgurele
Unirea Bascov – FC Pucioasa
Flacăra Moreni – Universitatea Craiova 1948
Atletic Bradu – ACS Municipal Brașov
CSO Filiași – AFC Astra Giurgiu II
Viitorul Domnești – FC Voluntari II
Sporting Roșiori – CSM Alexandria