Flacăra Horezu, învinsă greu în derby-ul de la Severin


Vineri seara, pe cochetul stadion municipal din Drobeta Turnu-Severin, Flacăra Horezu a disputat un meci foarte important pentru vârful clasamentului Seriei D din Liga a III-a de fotbal. Horezenii (aflați pe locul secund înaintea etapei a patra – 10 puncte) au evoluat pe terenul liderei la zi în această serie, FC Universitatea Craiova (12 puncte). Meciul a contat pentru etapa a cincea a acestei serii și s-a disputat la Turnu Severin deoarece pe arena din oraș își dispută «Craiova lui Mititelu» meciurile de pe teren propriu.
Partida care a adus față în față două dintre cele mai în formă echipe din această Serie D a Ligii a III-a (lucru confirmat și de faptul că acestea erau neînvinse în primele patru runde) a fost foarte echilibrată. Fotbaliștii ambelor grupări au încercat să practice un joc prudent, miza principală fiind aceea de a nu pierde întâlnirea. Din păcate, cu numai cinci minute înainte de expirarea timpului regulamentar de joc, fotbaliștii de la Flacăra Horezu au fost prinși pe picior greșit. Robert Răducanu a marcat pentru gazdele «exilate» la Severin și a adus cele trei puncte în contul Universității Craiova. Cum spuneam, a fost un meci în care s-a consumat multă energie din partea ambelor tabere, dar la capătul căruia Universitatea s-a dovedit echipa mai bună. Chiar și în pofida acestui eșec, Flacăra Horezu rămâne pe podiumul clasamentului din Seria D, fiind una dintre principalele contracandidate ale liderului Universitatea Craiova în lupta pentru promovare.
În etapa a șasea, într-un meci programat sâmbăta viitoare, Flacăra Horezu va evolua din nou în deplasare, de această dată în județul Timiș, pe terenul fostei prim-divizionare ACS Poli Timișoara.

Urmează «șocul» cu Astra

Pe 24 septembrie, Flacăra Horezu va susține una dintre cele mai importante partide din istoria clubului. Calificată în șaisprezecimile de finală ale Cupei României, gruparea horezeană își va măsura forțele cu prim-divizionara Astra Giurgiu, fostă deținătoare a trofeului Cupei României. Un succes al vâlcenilor și implicit calificarea în optimile competiției ar însemna un imens boom de imagine pozitivă pentru Flacăra! Partida se va disputa marți, cu începere de la ora 16.30, pe stadionul „Treapt” din Horezu.