FINANȚARE DE 1,2 MILIOANE LEI pentru anveloparea unui bloc-turn din Ostroveni. Banii ajung doar pentru 60% din lucrări!


Printr-un act adiţional la unul dintre contractele de finanţare pe care Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea le are încheiate cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), în cadrul „Programului naţional privind creşterea performanţei energetic a blocurilor de locuinţe derulat conform OUG nr. 18/2009” a fost introdus şi blocul A4 de pe strada Luceafărului din Ostroveni.
Aceste contracte încheiate cu MDLPA vizează reabilitarea termică a patru blocuri din zona centrală (Anton Pann, bloc L – Calea lui Traian, bloc L – strada Regina Maria, bloc K – Scuarul Mircea cel Bătrân) şi a două blocuri de la intrarea în municipiu (blocurile 1 şi 2 din zona Troianu).

Cine acoperă diferența de 40%?

Suma alocată suplimentar de la bugetul de stat este de 1.196.019,85 lei, care acoperă procentul de 60% din valoarea anvelopării termice dedusă prin documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie. Diferenţa urmează să fie suportată de la bugetul local – în procent de 15% şi de către locatarii blocului A4 – în procent de 25%. Pentru acest imobil a fost demarată achiziţia serviciului de proiectare, după care vor fi iniţiate procedurile de selecţie pentru executantul lucrărilor. Pregătită pentru accesarea oricăror linii de finanţare disponibile, Municipalitatea Râmnicului are întocmite la acest moment, în diverse stadii, documentaţiile aferente reabilitării termice a încă 20 de blocuri de locuinţe.
Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea