Final de sezon în Liga a II-a. CS Municipal a terminat play-out-ul pe primul loc


• punctul câştigat în urma remizei de la Oradea s-a dovedit decisiv

Sâmbătă, la Oradea, fotbaliştii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au susţinut ultimul meci oficial din sezonul 2014/2015 al ligii secunde de fotbal. Aceştia au evoluat pe terenul celor de la FC Bihor, grupare ce pare condamantă la retragerea din liga secundă sau chiar la desfiinţare, deşi aceasta nu a retrogradat din punct de vedere sportiv! Într-un meci fără prea mare încărcătură, în care municipalii aveau nevoie de un punct pentru a fi siguri că vor termina pe primul loc în play-out-ul Seriei Vest, jucătorii celor două formaţii au oferit puţin spectacol, pe alocuri anost, dar totuşi cu două goluri. Deşi se con­fruntă cu mari probleme financiare şi este greu de crezut că vor continua la nivelul ligii secunde, orădenii au început mai bine partida şi au sperat la o victorie de moral pe final de sezon. Gazdele au des­chis scorul prin Lorincz, care a punctat în minutul 17, în urma unei erori a tânărului portar de la CSM, Angi Prvulovic. Vâlcenii au intrat însă rapid în luptă şi, peste numai un sfert de oră, „duetul” Firţulescu-Mel­cea a restabilit egalitatea. Primul dintre aceştia i-a pasat celui de-al doilea, iar „Melcul” nu a ratat ţinta de la mică distanţă de poarta adversă. Totuşi, deşi cele două formaţii au intrat la vestiare cu un rezultat de egalitate, trebuie spus că Oradea merita mai mult, dat fiind faptul că, pe parcursul primei reprize, jucătorii gazdelor au ţintit de două ori bara.

Jocul a amorţit după pauză

Disputată şi aşa într-un aer de vacanţă timpurie de mai, partida de la Oradea a oferit, în partea secundă, doar somnolenţă puţinilor spectatori care au venit să vadă acest joc, altădată un derby între două echipe care se luptau pentru promovarea în prima ligă. Fazele periculoase au lipsit aproape cu desăvârşire, ici-acolo atacanţii ambelor părţi amintindu-şi că au fost trimişi în teren pentru a marca goluri. Şi în această repriză ar fi de consemnat faptul că Vâlcea a scăpat de sancţiunea unei lovituri de pedeapsă în favoarea gazdelor, după ce un jucător orădean a căzut în careul municipalilor. Totodată, după ce Alexandru Pelici a trimis „sânge proaspăt” în avanposturi, Vâlcea a avut ocazia de a-şi trece în cont o victorie poate nesperată la un moment dat. Geantă şi Konyeha au făcut schimb de locuri cu Popa, respectiv Melcea, însă în sfertul de oră pe care nou-intraţii l-au avut la dispoziţie pentru a aduce cele trei puncte în contul echipei noastre nu s-a concretizat mai nimic. Doar câteva ocazii răzleţe, prin care Vâlcea a oferit emoţiile de final unei trupe orădene şi aşa destul de oropsite.
Partida disputată sâmbătă, în ultima etapă a play-out-ului Seriei Vest s-a încheiat cu un rezultat de egalitate (1-1), probabil destul de just dacă ţinem cont de faptul că Vâlcea a fost mai periculoasă în partea secundă. Cu ajutorul punctului câştigat la Oradea, CS Muni­cipal şi-a asigurat primul loc în play-out, elevii antrenorului Alexandru Pelici făcând inutile eforturile „gugulanilor” de la FC Caransebeş, care s-au impus cu 3-1 pe terenul arădenilor de la Şoimii Pâncota. În eventualitatea în care CSM nu ar fi încheiat măcar cu un egal meciul de la Bihor, FC Caransebeş ar fi terminat la egalitate de puncte cu echipa noastră, situaţie în care bănăţenii câştigau play-out-ul, având avantajul jocurilor directe.

Caseta tehnică

CS Municipal Râmnicu Vâlcea: Prvulovic – Eremia, Stoica (C), Pârvulescu, Ionescu – Neagoe, Popa, Dumitraşcu, Melcea – Firţulescu şi Staicu. Antrenor: Alexandru Pelici.
FC Bihor Oradea: Sălăjan – Zanardini, Letan (C), Şocu, Lorincz – Haş, Achim, Sorian – Ember, Dobrescu şi Andor. Antrenor: Gheorghe Silaghi.
Arbitri: Lucian Ţiţii (Sibiu) – central; Ionuţ Câmpeanu (Cluj-Napoca) şi Simona Hiticaş (Cluj-Napoca) – asistenţi.

Rezultatele etapei a VI-a (ultima din acest sezon)

FC Bihor Oradea – CSM Rm.Vâlcea 1-1
Lorincz ’17 / Melcea ’31
Şoimii Pâncota – FC Caransebeş 1-3
Gâlcă ’45 / Roman ’22 ’67, Săulescu ’71

Clasament final play-out

1.CSM Rm. Vâlcea 32p 24-25 (-1)
2.FC Caransebeş 31p 30-32 (-2)
3.Şoimii Pâncota 24p 22-32 (-10)
4.FC Bihor Oradea 22p 17-28 (-11)