Final de Campanie „Copilărie fără delincvenţă”


Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu DGASPC Vâlcea şi Şcoala Gimnazială Nr.4 din Râmnicu Vâlcea au marcat sfârşitul Campaniei „Copilărie fără delincvenţă” printr-un concurs.
Această activitate a avut loc în data de 31.03.2015 cu sprijinul elevilor din „Consiliul preve­nirii delincvenţei”, care si-au mobilizat colegii pentru a se înscrie într-un număr mare la concurs.
Proba a constat în completarea unui rebus cu terminologie contravenţională şi penală, astfel încât elevii să-şi poată fixa termenii explicaţi de poliţişti în cadrul întâlnirilor directe.
La sfârşit, elevii au fost recompensaţi cu premii ce au constat în ghiozdane, mape, agende, seturi de scris etc. De asemenea au fost recompensaţi pentru activitatea lor şi elevii din Consiliul delincvenţei, care vor continua să îi înveţe pe colegii lor că devianţa de la un comportament adecvat le poate crea multe probleme care le vor afecta dezvoltarea.
Campania „Copilărie fără delincvenţă” a luat sfârşit, fiind aplicate şi chestionarele post campanie elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor, prin intermediul cărora se va stabili impactul activităţilor în rândul acestora şi viitoarele linii de acţiune.
Material realizat de Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii

Posting....