Festivitate emoţionantă la Centrul Militar „Panait Donici”: Absolvenţii promoţiei 1990 s-au reîntâlnit după un sfert de secol!


Sâmbătă, Centrul de Instruire pentru Geniu EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici” din
Râmnicu Vâlcea a fost gazda întâlnirii absolvenţilor promoţiei 1990. Momentul a fost pe deplin gustat de către cei prezenţi, unii dintre aceştia revăzându-se pentru prima oară după 25 de ani! Însoţiţi de către neveste sau copii, absolvenţii Promoţiei Construcţii –1990 a Şcolii de Ofiţeri Activi de Geniu, Construcţii şi Căi Ferate (acesta fiind numele instituţiei la vremea respectivă) au dorit să prezinte familiilor locurile în care au petrecut poate cei mai frumoşi ani din viaţă şi în care s-au format ca oameni, după cum afirma chiar unul dintre absolvenţi. Pe lângă nelipsitele glume ca între vechi camarazi şi  depănarea poveştilor din anii în care au deprins tainele milităriei, absolvenţii Promoţiei Construcţii – 1990 nu i-au uitat pe cei cu care, din păcate, viaţa nu a fost tocmai darnică. În memoria celor plecaţi prea devreme în lumea drepţilor s-a păstrat un moment de reculegere, numele acestora fiind pe buzele tuturor. Festivitatea a continuat cu mici alocuţiuni susţinute de către absolvenţii promoţiei 1990, aceştia având posibilitatea de a se reîntâlni şi cu câţiva dintre foştii profesori. Destul de emoţionaţi, mulţi dintre absolvenţi au mărturisit că s-au simţit din nou ca pe vremea în care erau „înregimentaţi” la Şcoala Militară, aşteptând ca profesorii să îi treacă la tablă.

Deputatul Ion Cristinel Marian, unul dintre absolvenţii acestei promoţii

Printre cei care au absolvit specializarea Construcţii a Şcolii de Ofiţeri Activi în anul 1990 se află şi deputatul Ion Cristinel Marian. Reprezentantul Colegiului Drăgăşani în Parlamentul României a fost prezent la această festivitate alături de soţie, bucurându-se de revederea cu foştii colegi. Cu multă amabilitate, la finalul festivităţilor, deputatul Ion Cristinel Marian ne-a declarat: „Mă bucur foarte mult fiindcă am avut deosebitul prilej de a mă revedea cu foştii colegi. Pentru mine, a fost un moment emoţionant. Mă simt mândru şi în acelaşi timp onorat că am avut posibilitatea de a mă forma la această şcoală şi că am avut colegi numai oameni deosebiţi. Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc profesorilor, care ne-au sprijinit şi au fost mereu alături de noi. Ei m-au îndrumat spre o cale pe care acum nu o regret. Profesorilor, colegilor, cât şi familiilor lor, le doresc multă sănătate şi numai realizări”. În încheiere, se cuvine să trecem în revistă numele celor prezenţi la întâlnirea organizată sâmbătă: Blidaru Lucian Arcor, Grosar Vespazian Corneliu, Gurău Ştefan Săndel, Marian Ion Cristinel, Moldovan Ion Ciprian Adrian, Pătraşcu Victor Cornel Florin, Râmniceanu Gheorghe Florentin, Roşoga Ion Constantin, Suciu Adrian Corneliu, Ştefan Constantin Gheorghe, Telembeci Ion Doru, Urse Aurel Nicu şi Uţă Ion Ionel.

Posting....