Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 aprilie 2021

Fenechiu nu vrea procente, ci politică în folosul cetățenilor


Duminică, după amiază, Vâlcea „a fost luată cu asalt” de lideri importanți ai partidelor politice din România. Cu doar o oră înainte ca Băsescu să facă baie de mulțime la Sindicate, la Biblioteca Județeană, Daniel Fenechiu (foto, centru) „striga adunarea” membrilor Partidului Național Democrat. Împreu­nă cu președintele PND Vâlcea, dr. Ion Mardale (foto, dreapta), Fenechiu a prezentat în câteva cuvinte cine este și mai ales cum își dorește să abordeze această formațiune politică la nivel local și național, mai ales că vorbim de o societate saturată de prezența politicului în toate sferele de activitate.
„Ne dorim să atingem un prag electoral de 5 la sută, însă dezideratul principal este să promovăm oameni cinstiți și pregătiți profesional, care să facă administrație nu politică în interes propriu”, a precizat Fenechiu. În ceea ce privește alianțele post electorale, fiecare organizație este liberă să susțină orice partid dacă reprezentanții acestuia vin cu o idee, un proiect în folosul cetățenilor care le-au acordat votul. „Nu vom impune de la Centru nici o alianță cu vreun partid. Acestea se vor adapta în funcţie de proiectele de interes cetăţenesc care trebuie promovate şi susţinute în consiliile locale şi judeţene”, a conchis președintele PND România.
În ceea ce privește candidatura lui Gutău din partea PND, Fenechiu a folosit ca răspuns varianta diplomatică, ocolitoare, dar și foarte interpretabilă, respectiv… „în ceea ce privește PND, noi nu l-am cooptat niciodată pe Mircia Gutău să candideze din partea noastră”, dar nu a precizat dacă s-a întâmplat și invers… Da, da, da am înțeles, oameni noi, fără trecut politic încărcat, care să învețe să facă politică în folosul cetățeanului, nu neapărat scor electoral…

Alte articole de la Politică și Administrație