Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

31 octombrie 2020

„Femei/Bărbaţi”, din nou, pe scena Teatrului „Anton Pann”


• sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 19.00, Sala Mare

Spectacolul „Femei/Bărbaţi”, care a fost aplaudat minute în şir în cele două repre­zen­taţii din cadrul celei de a XXV-a ediţii a Fes­ti­valului Naţional de Teatru, în ziua de 30 oc­tom­brie, se va juca în această sâmbătă pe scena Teatrului „Anton Pann”.  „Femei/Bărbaţi”, de Willy Russell, este un spectacol bine realizat, regizorul Vlad Massaci punând în valoare potenţialul fiecărui actor. Un grup de fete şi băieţi încearcă, așa cum pot, să se distreze la o petrecere a unui cuplu (petrecerea burlacilor şi burlăciţelor) înainte ca Dave şi Linda să facă pasul cel mare – căsătoria. Ce nu ştiu însă nici unii, nici alţii, este că şi-au ales acelaşi loc, un club din Liverpool. Tradiţia, ca şi la noi, spune că nu e bine să-ţi vezi alesul înainte de nuntă. Dacă s-au văzut sau nu şi cum vor decurge lucrurile veţi vedea numai urmărind spec­tacolul.
Veţi vedea nişte actori buni care împreună, fete şi băieţi, reuşesc să formeze un tot, un grup de forţă. Veţi remarca uşurinţa cu care fiecare îşi intră în rol. Veţi vedea o Iulia Antonie care se adaptează noului şi face faţă cu brio grupului de tinere actriţe, toate venite de la Școala de Actorie din Cluj. Forţă şi talent exprimă Madălina Ciotea. Mai nou venită, Simona Arsu ne arată nu numai că este foarte frumoasă, iar aici are posibilitatea să-şi dovedească talentul alături de simpatica şi foarte convingătoarea Ana Şuşca. Rămâne la urmă, dar nu cea de pe urmă, Linda, interpretată fără cusur de Reka Szasz. Acesta este grupul fetelor, nişte fete haioase care din păcate nu pot părăsi locul de unde s-au născut. O să rămâneţi uimiţi de forţa şi lejeritatea cu care Olimpi Blaj îşi face rolul. Încă de la prima sa apariţie pe scena Teatrului „Anton Pann” mulţi şi-au exprimat încântare pentru talentul lui, bun actor. O interpretare bună o au şi ceilalți. Nu ai cum să nu remarci prezența lui Vlad Bîrzanu şi a lui Andrei Brădean, doi actori tineri, dar cu experienţă de bătrâni.
O apariţie este şi Tavi Costin, numai simpla lui prezenţă întoarce privirile. La fel de bun este şi mai noul venit Andrei Cătălin. Un mucalit care-şi face rolul impecabil, sau…parcă rolul ar fi scris pentru el. Nici prezenţa lui Vasile Marinoiu nu trece neobservată, chiar te întrebi ce e cu el pe acolo. Întregului se alătură Ciprian Nicula, rolul lui, a celui care mâine se va însura, este relativ uşor, dar…numai pentru cine nu ştie cum e să faci rolul unui beţiv, nu-şi va da seama ce rol complex face în acest spectacol.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Eveniment