Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 septembrie 2020

Februarie, o lună plină de evenimente la Teatrul Anton Pann


• „Perfect Compus”, „Pianul cu poeme”, „Fata din mașinărie”, „Tanța și Costel” și „Povestea Ieduțului rasfățat” – numele spectacolelor pe care actorii le pregătesc pentru public
La Teatrul Anton Pann luna februarie vine cu numeroase surprize pentru iubitorii teatrului și nu numai. Vă aducem în atenție două evenimente despre care vom mai vorbi: „Perfect Compus” – scenariu şi regia Alexandra Badea, spectacol prezentat în cadrul turneului „Manifest pentru dialog” miercuri 20 februarie, de la ora 19.00, Sala Mare, intrarea liberă, și „Pianul cu poeme” pe 24 februarie, tot de la ora 19.00, Sala Mare, un spectacol invitat în care pe scenă va urca, alături de cunoscuta actriță Daniela Nane, pianista Ioana Maria Lupaşcu. În continuare, vorbim de spectacolele care au loc în această săptămână la sediul teatrului.
În această săptămână, mai precis, vineri, 8 februarie, de la ora 19.00 în Sala Studio a Teatrului Anton Pann va avea loc reprezentația spectacolului „Fata din mașinărie” de Stef Smith, regia Norbert Boda, un spectacol care s-a bucurat de un real succes și care a fost apreciat la superlativ de către cei care au fost prezenți la premiera din 17 și 18 martie, el mai find prezentat și în contextul manifestărilor dedicate Râmnicului, în data de 21 mai. Acum, acest spectacol este prezentat publicului vâlcean într-o nouă formulă. Alături de talentata actriță Denisse Moise, cea care semnează traducerea și scenografia, îl veți vedea pe Tudor Andronic, absolvent al Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti, Facultatea de Teatru, secţia Arta Actorului. Imediat după terminarea facultății, Tudor a fost distribuit în numeroase roluri de teatru și televiziune. Cu rolul lui Owen din spectacolul „Fata din mașinărie”, Tudor Andronic își face debutul pe scena Teatrului Anton Pann. Spectacolul va avea loc vineri, 8 februarie,de la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Anton Pann.
„Fata din mașinărie” este un spectacol atât de actual în care se vorbește despre dilemele dependenței digitale. Doi tineri îndrăgostiți, Denisse Moise și Tudor Andronic, în rolurile lui Polly şi Owen, au o viață bună și un confort material sporit, până când… un gadget misterios, simbol al noilor tehnologii, care le promite să-i rupă de stresul cotidian, se insinuează în viața lor. Granița dintre cele două lumi, cea fizică și cea digitală devine volatilă, iar Polly și Owen sunt obligați să se întrebe dacă percepțiile lor despre realitate și libertate sunt compatibile. Așa cum spunea o iubitoare de teatru, prezentă la avanpremieră, „Fata din mașinărie este un spectacol demențial! Te macină, te răscolește, te înduioșează, te doare, te insomnifică, te sperie, te înghite și apoi îți ia gândurile și ți le aruncă-n haos!”.
Sâmbătă, 9 februarie, de la ora 19.00, tot în Sala Studio, spectatorii vor avea parte de a doua reprezentație a spectacolului „Tanța și Costel”, o comedie spumoasă pusă în scenă de Bogdan Tudor Pelerin după „Iubirea e un lucru foarte mare” de Ion Băieșu. Împreună cu cei doi actori distribuiți în spectacol, Radu Constantinov și Nicole Burlacu, veți vedea cum cei doi, numai după 5 minute de discuții la un mic și la o bere, decid să se căsătorească. Și tot sâmbătă, 9 februarie, dar de la ora 11.30, pentru cei mici, „Povestea Ieduțului rasfățat”. Veți vedea cum mama capră, bunica și mătuşa capră vor face dintr-un ieduț răsfățat un băieţel responsabil.
Sub deviza „poftiți la teatru!” sunteți așteptați să vă bucurați de spectacole bune la sediul Teatrului Anton Pann.
• Daniela ȘTEFĂNESCU

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate