Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

31 mai 2020

Ex-edilul din Berislăvești a câștigat procesul cu Prefectura


  • alesul local își poate relua de acum postul de la Primăria Berislăvești

Ion Bușagă, fostul primar al comunei Berislăvești, a câștigat procesul cu Instituția Prefectului Vâlcea, care, în baza sentinței dată de magistrați, în dosarul în care fusese judecat, a dat ordin de suspendare din funcția deținută de edil.
Fostul primar al comunei Berislăvești, Ion Bușagă, a fost achitat de către Înalta Curte de Casație și Justiție în procesul pentru care a fost acuzat că ar fi împroprietărit cu acte false o obște de moșneni cu o vastă pădure, valoarea fiind 5 milioane euro. Astfel, prin recursul făcut, fostului edil i s-a suspendat execuția sentinței de 2 ani de închisoare cu suspendare. La acea vreme, adică în 2017, a fost suspendat din funcție printr-un ordin al prefectului de Vâlcea, care luase cunoștință de sentința dată. Acum, procesul a fost câștigat. Ce declară prefectul de Vâlcea, Florian Marin, despre situația în sine?
„S-a certificat de către judecătorie că i s-a suspendat ordinul de prefect anterior, ordin dat pentru încetarea mandatului de primar. Chiar astăzi (n.r. 3 septembrie) ni s-a comunicat de către judecătorie, printr-o adresă sau prin închiderea ședinței rezultatul. Nu există însă nicio prevedere legală de a da Instituția Prefectului un nou ordin. Oricum, țin să precizez că vom face recurs, vrem nu vrem pentru că așa spun prevederile legii. Dar, până una alta, Ion Bușagă poate reveni la Primăria Berislăvești ca primar”, a declarat, pentru cotidianul nostru, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florian Marin.
Conform noii legislații, fostul ales local a obținut suspendarea executării sentinței, după ce a făcut recurs. Iar pe 25 iunie a.c. ÎCCJ l-a achitat definitiv.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Actualitate