Etapă de pauză pentru SCM în Liga Florilor


După un parcurs fără greșeală în ultimele etape, prin care a reușit să mențină diferența de trei puncte în fața CSM-ului din București, SCM Râmnicu Vâlcea va avea o etapă de pauză în Liga Florilor de handbal feminin. Asta pentru că echipa noastră ar fi trebuit să întâlnească, în deplasare, formația nemțeană CSM Roman, care s-a retras din campionat. Astfel, jucătoarele pregătite de antrenorul Florentin Pera beneficiază de mai multe zile pentru a pregăti meciurile din final-four-ul Cupei României (programate în datele de 20 și 21 aprilie), dar au și dezavantajul că nu vor juca, iar rivalele din lupta pentru cucerirea titlului de campioană, «tigroaicele» de la CSM București, au posibilitatea de a egala echipa noastră la numărul de puncte.
După ce a fost făcută knock-out de Metz, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, echipa Primăriei Capitalei speră să se revanșeze în campionatul intern și în Cupa României. Prima șansă de revanșă este ca, în runda ce urmează, a XXII-a, să nu dea «chix» și să se impună în deplasarea de la SCM Slatina. Meciul în urma căruia echipa din București ar putea redeveni egala Vâlcii în clasament era programat în acest week-end, dar a fost mutat pentru miercuri, 17 aprilie, tocmai pentru a asigura fetelor din Capitală timpul necesar să joace meciul retur de la Metz, din sferturile Ligii Campionilor.
În acest moment, înaintea jocurilor din etapa a XXII-a, situația la vârful clasamentului Ligii Florilor se prezintă astfel: SCM Râmnicu Vâlcea – 57p, CSM București – 54p, Corona Brașov – 34p, Gloria Bistrița – 33p, Măgura Cisnădie – 32p, SCM Craiova – 30p, HC Zalău – 29p.

Programul etapei a XXII-a

Sâmbătă, 13 aprilie
CSU Cluj-Napoca – CSM Galați
Duminică, 14 aprilie
Corona Brașov – SCM Craiova
Gloria Bistrița – HC Zalău
SCM Gloria Buzău – Minaur Baia Mare
Măgura Cisnădie – HC Dunărea Brăila
Miercuri, 17 aprilie
CSM Slatina – CSM București
SCM Râmnicu Vâlcea va sta