Elevii lui Mangalagiu, iar pe val!


Dacă etapa trecută Viitorul Dăești s-a impus pe terenul timișenilor de la CS Ghiroda și Giarmata Vii, formație care cu greu pierde puncte când evoluează acasă, în runda a noua din Seria D a Ligii a III-a de fotbal fotbaliștii pregătiți de antrenorul Gabriel Mangalagiu au câștigat și pe teren propriu. Sâmbăta trecută,, la Dăești a venit o echipă care, în urmă cu câteva sezoane, a evoluat chiar și pe prima «scenă» a fotbalului românesc. ACS Poli Timișoara traversează însă în prezent momente destul de dificile, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar, fiind în pericol de a retrograda și din Liga a III-a. Chiar și așa, numele adversarei care a poposit în comuna din nordul Râmnicului a făcut ca numeroși iubitori ai fotbalului din județul nostru să vină la Dăești pentru a urmări disputa contra timișorenilor. Iar gazdele nu i-au dezamăgit. Dăeștenii au evoluat destul de precis, siguri pe ei la mijlocul terenului, iar victoria la două goluri putea să se producă și la o diferență mai concludentă. Primul gol al echipei noastre a fost reușit de George Neacșu, în finalul primei reprize, iar cel mai experimentat om din tabăra vâlcenilor, Florin Costea, și-a trecut numele pe lista marcatorilor la începutul reprizei secunde.
Partida s-a încheiat cu victoria echipei noastre, scor 2-0. În urma acestui succes, Viitorul Dăești a ajuns la un total de 15 puncte și ocupă poziția a treia în clasamentul Seriei D din Liga a III-a, la egalitate cu formațiile bănățene CS Ghiroda și Giarmata Vii, Fortuna Becicherecu Mic și Progresul Pecica. Se anunță luptă strânsă în jumătatea superioară a acestei serii, cele patru formații aflându-se la numai două puncte în spatele ocupantei poziției secunde, Flacăra Horezu, și la alte două-trei în fața unui pluton alcătuit din patru formații.

În etapa a zecea, dăeștenii vor juca din nou acasă

În runda a zecea, Viitorul Dăești va evolua tot pe teren propriu. Atunci, fotbaliștii pregătiți de Gabi Mangalagiu vor primi vizita arădenilor de la Național Sebiș, echipă aflată pe un modest loc treisprezece după primele nouă etape disputate în această serie.