Elevii lui Lincar s-au zbătut mult, dar degeaba… Vâlcea a fost eliminată din Cupa României


• CSM – CSMS Iaşi 0-1 (Dedu ’2)

Mare dezamăgire pentru iubitorii sportului din judeţul nostru. Ajunsă după şase ani în şaisprezecimile de finală ale Cupei României, echipa CS Municipal Râmnicu Vâlcea a ratat marţi, pe propriul teren, şansa istorică de a trece în faza următoare a competiţiei. „Bulanul” pe care l-am avut la stabilirea ţintarului, atunci când sorţii au decis ca echipa noastră să joace împotriva celei mai anemice formaţii din Liga I, pare că s-a răzbunat în meciul de la începutul acestei săptămâni. Duelul dintre CS Municipal şi CSMS Iaşi s-a asemănat în multe momente cu lupta dintre pisica naivă (noi) şi şoarecele isteţ. Altfel nu am putea justifica de ce Vâlcea, care a dominat meciul la toate capitolele (posesie, şuturi spre poartă, şuturi pe poartă, cornere etc.), a fost în cele din urmă eliminată! Şi toate acestea în condiţiile în care moldovenii au venit în Zăvoi cu o echipă „peticită”, fără mulţi titulari. Aceştia au fost trimişi de către antrenorul Ionuţ Chirilă la infirmeria de la Iaşi pentru a avea timp să se refacă înaintea meciului din etapa a IX-a a Ligii I, de la Chiajna, partidă la finele căreia gruparea din Copou vrea să spargă „gheaţa” şi să obţină primul succes în campionat.

Meciul a început de la 0-1..

Seria ghinioanelor trecute în dreptul băieţilor lui Erik Lincar (antrenorul a stat în tribune, fiind suspendat pentru acest meci) a debutat în secunda 80. Atunci, ieşeanul Mugurel Dedu a prins un voleu sănătos, de la limita careului mare vâlcean, balonul ducându-se violent în poarta lui Popescu, acesta din urmă abia reuşind să îl devieze uşor. Năuciţi după startul de coşmar, municipalii au încercat să se redreseze, iar jocul a început să se „lege”. Cu câteva excepţii, când Iaşiul a trecut pe lângă dublarea avantajului, Vâlcea a dominat prima repriză. Sau, mai bine spus, ultima jumătate de oră a primului mitan. Ocaziile s-au ivit uşor la poarta bosniacului Grahovac, N’Kongue, Briceag şi chiar fundaşii Pârvulescu şi Samson având şanse bune de a restabili egalitatea. Şanse care, din păcate, au fost irosite.

..şi s-a terminat 0-1

După revenirea fotbaliştilor de la „cabine”, meciul s-a jucat într-o singură direcţie. Poarta ieşenilor a fost pusă sub asediu continuu, mijlocaşii şi chiar atacanţii moldovenilor fiind siliţi să se apere la baionetă. Iar atunci când aceştia nu au mai rezistat asalturilor, acelaşi Grahovac a salvat „turma”. Cel puţin zece mari ocazii au irosit elevii lui Erik Lincar, unele dintre acestea fiind risipite cu nonşalanţă, spre dezaprobarea celor nici 2.000 de spectatori prezenţi în tribunele arenei din Parcul Zăvoi. Trecem în revistă doar câteva dintre ele. În minutul 53, fundaşul Samson a şutat puternic de la limita careului mare ieşean, balonul ducându-se „glonţ” către buturile moldovenilor. Cu mult spirit de sacrificiu, un fundaş advers a deviat mingea, însă aceasta se ducea exact lângă bară. Într-o fracţiune de secundă, în scenă a intrat şi portarul bosniac Grahovac, acesta respingând balonul în corner cu un reflex fabulos. Acelaşi goalkeeper a mai intervenit providenţial în minutele 62 şi 68. De asemenea, căpitanul Stoica şi colegul său Briceag au avut alte ocazii importante de a restabili egalitatea în minutele 70, respectiv 75. Acţiunile tânărului Calcan au dinamizat şi mai mult jocul echipei noastre. Elevii lui Lincar au continuat forceing-ul, iar sarabanda ocaziilor ratate a devenit şi mai bogată. Calcan, în minutele 79 şi 89, Neagu, în minutul 87, şi Ovidiu Popescu, în minutul 84, au completat o după-amiază tristă pentru iubitorii fotbalului vâlcean. Aceştia au văzut cum echipa noastră a fost învinsă la limită de către o formaţie care a făcut mult anti-joc, s-a băgat cu fundul în poartă încă după marcarea golului, ieşenii scăpând cu „faţa curată”, numai pe parcursul reprizei secunde, din cel puţin zece faze în care golul a plutit în aer la poarta lor.
Nu stăm să căutăm vinovaţii după acest eşec, încă cert este faptul că Lincar trebuie să „ungă” anumite mecanisme de joc. Asta pentru că atacul echipei noastre „scârţâie” groaznic. Iar situaţia se repetă meci de meci! Am arătat că nu ne descurcăm cu „varza” în faţa porţii adverse cu Mioveni, când nu am marcat deloc, apoi, tot acasă, cu Timişoara, când golul victoriei a fost reuşit abia pe final de meci, din penalty. În plus, de la Reşiţa am venit cu coada între picioare şi cu un mare zero în dreptul golurilor marcate, iar Iaşiul ne-a făcut felul cu rezervele. Cineva trebuie să ia măsuri, pentru ca situaţia să se redreseze, iar pătimaşii suporteri vâlceni să nu mai sufere inutil în tribune.

Caseta tehnică

CS Municipal Râmnicu Vâlcea: Popescu – Samson, Cucui, Pârvulescu, Briceag – Popescu, Stoica (C), Munteanu – Popa, N’Kongue şi Neagu. Antrenor Erik Lincar.
CSMS Iaşi: Grahovac – Dima, Vişa, Melinte (C), Bădic – Novac, Dedu, Bosoi – Wesley, Coşereanu şi Dobre. Antrenor Ionuţ Chirilă.
Arbitri: Adrian Ilyeş – Ploieşti (central), Andrei Constantinescu – Bucureşti şi Marius Bobe – Videle (asistenţi).

Rezultatele meciurilor disputate marţi
în Cupa României

CSM Rm. Vâlcea – CSMS Iaşi 0-1
Dedu ’2
CF Brăila – Oţelul Galaţi 0-1
Jula ’56
Rapid CFR Suceava – Gaz Metan Mediaş 0-0 (1-0 după prelungiri)
Negru ’103
Şoimii Pâncota – Pandurii Târgu Jiu 1-2
Băd ’31 / Mevlja ’22, Suciu ’85
ASA Târgu Mureş – Concordia Chiajna 4-1
Axente ’27 ’65, Amauri ’36, N’Doye ’43 / Dyulgerov ’6
Rapid Bucureşti – FC Botoşani 0-0 (5-4 după penalty-uri)

Programul jocurilor de astăzi

Ora 16.00
Săgeata Năvodari – Viitorul Constanţa
FC Caransebeş – CS U. Craiova
FC Bihor Oradea – U. Cluj
Ora 18.00
CS Mioveni – Astra Giurgiu
Ora 20.30
ACS Berceni – Steaua Bucureşti

Posting....