Elevii lui Alexandru Pelici au obținut încă o victorie în meciurile amicale


• aceștia s-au impus spectaculos în fața bucureștenilor de la Juventus

Succesul cu 2-0 repurtat miercurea trecută în fața vicecampioanei Ligii a IV-a vâlcene, CS Șirineasa, a deschis apetitul fotbaliștilor de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea pentru victorii în meciurile amicale. Vineri de dimineață, într-un nou joc disputat tot pe terenul central al bazei sportive din Parcul Zăvoi, fotbaliștii pregătiți de antrenorul Alexandru Pelici au reușit să își treacă în palmares cel de-al doilea succes din tot atâtea partide de pregătire disputate până în prezent. Chiar dacă adversara a fost una mult mai cunoscută și, de ce să nu recunoaștem, mai valoroasă decât CS Șirineasa, gruparea râmniceană a dat dovadă din nou de o foame mare de victorie. CS Municipal s-a duelat cu Juventus București, partida amicală fiind una cu foarte multe goluri, care de care mai spectaculoase. Întâlnirea cu formația de eșalon trei în fotbalul românesc a început mai bine pentru vizitatori, bucureștenii conducând în permanență pe parcursul primei reprize. Așa se face că, deși jocul a fost unul destul de echilibrat și spectaculos, Juventus a intrat cu avantaj de un gol, scor 3-2. Pauza s-a dovedit un sfetnic bun pentru elevii lui Alexandru Pelici. Astfel, deși în partea secundă pe teren au fost trimiși mai mulți jucători nou-veniți la echipa noastră sau juniori, CSM a reușit să își treacă în cont o victorie care la un moment dat părea imposibilă. Spunem asta pentru că, pe parcursul reprizei secunde, Vâlcea a punctat de patru ori, în timp ce Juventus nu a mai izbutit să perforeze decât o dată buturile apărate de Dozescu și Geantă.
Partida de miercuri s-a încheiat cu scorul de 6-4 în favoarea formației noastre, un rezultat ce pare desprins mai degrabă din tenis decât  din fotbal. În ordine, golurile echipei vâlcene au fost marcate de următorii jucători: Firțulescu, Staicu, Piscanu, Stoica, Geantă și Georgescu.

Declarații de la finalul partidei cu Juventus București

Albert Voinea, atacant CSM Râmnicu Vâlcea: „Am revenit cu gândul de a încerca să ajut la noul proiect. Ne dorim o clasare cât mai bună în noul campionat, știm că vom avea parte de o serie puternică. Cu un grup unit, cu ajutorul tuturor celor de lângă noi, cred că ne vom prezenta bine și vom face un sezon bun. Am fost golgheter la Damila, dar nu vreau să vin acum cu anumite promisiuni. Ce pot promite însă este că voi da tot ce este mai bun pentru a-mi ajuta echipa. Am jucat (n. red. vineri) contra unei formații valoroase, cu un antrenor bun, care știe să își motiveze echipa, Daniel Oprița. Scorul de azi a fost îndeplinit”.
Marian Ion, junior CSM Râmnicu Vâlcea: „A fost un meci bun de pregătire. Venim după un cantonament greu din care am ieșit cu bine, spun eu. În ceea ce mă privește, vreau să profit de șansa pe care o am. Voi munci mult, mă voi bate pentru un loc de titular la CSM Râmnicu Vâlcea. Eu cred că vom ocupa un loc bun în clasament, chiar dacă facem parte dintr-o serie puternică”.
Daniel Oprița, antrenor Juventus București: „Sunt mulțumit de acest meci, a fost o repetiție utilă. Echipa mea s-a descurcat bine în prima parte a întâlnirii din Zăvoi. Am făcut și destule greșeli, mai ales la primele două goluri pe care le-am primit, dar, în mare, sunt mulțumit. În repriza a doua, am schimbat jucătorii titulari, dar normal că nu sunt mulțumit, am primit patru goluri. Una peste alta, am întâlnit o echipă bună, de eșalon doi. Obiectivul nostru este promovarea, de asta am venit aici și am plecat de la Steaua. Vreau să mă bat sus, nu pentru altceva”.
*declarațiile prezentate mai sus au fost preluate de site-ul oficial al CS Municipal Râmnicu Vâlcea