Edilul Cosac, alături de vâlceni, la Centenarul României Mari


Alesul local al vlădeștenilor, edilul Adrian Cosac, a fost alături de comunitatea pe care o păstorește, dar și alături de râmniceni, la marcarea a 100 de ani de la Marea Unire. Sâmbătă, chiar de 1 Decembrie, primarul s-a aflat în Râmnic, participând la slujba religioasă de la Monumentul Independenței, apoi la defilare, după care a ținut să ofere cetățenilor din Vlădești un moment istoric, respectiv un mesaj legat de Centenarul României Mari. Redăm, mai jos, mesajul primarului Adrian Cosac, adresat locuitorilor din Vlădești, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire:
„În aceste momente aniversare, când noi, românii, celebrăm 100 de Ani de Românie Mare, vă transmit un călduros «La Mulți Ani» și cele mai sincere urări: bucurii și împliniri în pace, UNITATE NAȚIONALĂ, înțelegere ! Să învățăm din lecția străbunilor să fim mereu uniți și să păstrăm în inimile noastre pilda înaintașilor noștri, exemplul lor de unitate, de dragoste de țară și de neam!
Să fim uniți în cuget și-n simțiri și să ducem mai departe, peste alte veacuri, cu mândrie, o Românie Unită, Mare, Respectată! La ceas aniversar, La mulți ani, dragi vlădeșteni, oriunde vă aflați! Să ne călăuzească mereu dragostea de poporul român, de istoria noastră, de obiceiurile și tradițiile străbune, de tot ceea ce este frumos în spațiul românesc! La mulți ani, România !”
Menționăm că, la acțiunea dedicată Centenarului Marii Uniri, de la Monumentul Independenței, alături de edilul Adrian Cosac, s-a aflat viceprimarul comunei Vlădești, Alexandru Bogdan Pirnea.