ECHIPAMENTE ȘI APARATURĂ MEDICALĂ, cu fonduri europene, la Spitalul Mihăești


Pentru a face față crizei sanitare generată de COVID-19, Consiliul Județean Vâlcea a investit în Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăeşti, peste 2,6 milioane lei, fonduri europene.
„Suntem aproape de final cu acest proiect care a presupus, pe lângă dotarea cu echipamente și aparatură medicală, și crearea unor spații de triaj, izolare, diagnostic și tratament pentru pacienții suspecți de infecție cu virusul SARS-CoV-2. Cu excepția aparatului de radiologie, pentru care așteptăm un ultim aviz, și a unui autoclav, pentru achiziționarea căruia s-a reluat licitația, cealaltă aparatură medicală a fost livrată și este funcțională”, a declarat Constantin Rădulescu.
Președintele Consiliului Județean Vâlcea a mai subliniat faptul că, anul trecut, s-au investit în spitalele din județ peste cinci milioane de euro, pentru a crea condiții optime în spitale. În prezent, la Mihăești există echipamente și aparatură medicală nouă, un spital modular, dar și alte planuri de investiții.
„Ne propunem să construim aici o clădire administrativă. Avem și un proiect pentru atragerea de fonduri europene, în vederea construirii unei noi clădiri de spital, cu o capacitate de 120 de paturi”, a conchis președintele Constantin Rădulescu.