Echipa lui Tadici a detonat «bomba» în Liga Florilor! Vâlcea trece în fața Bucureștiului după prima etapă


În urmă cu puțin timp, la Zalău s-a încheiat ultimul meci din prima etapă a Ligii Florilor de handbal feminin. HC Zalău și CSM București s-au întâlnit într-un joc extrem de spectaculos, încheiat cu un rezultat neașteptat pentru cel puțin 95% dintre specialiștii acestui sport. Echipa gazdă, pregătită de Gheorghe Tadici, fost selecționer al echipei naționale de handbal feminin a României, a obținut cel mai prestigios succes din ultimele două-trei sezoane, impunându-se în fața mult mai galonatei CSM București. Meciul a fost un «thriller» total, cu cele două formații mergând cap la cap, după cum se spune în sport, practic tot meciul. Diferențele de moment de două sau de trei goluri au fost foarte rare, echilibrul plutind efectiv în aer. La finalul primului act, cele două combatante s-au aflat la egalitate, scor 13-13.
Suporterii zălăuani s-au îngrămădit efectiv să vadă la lucru pe viu supervedetele de la București, pregătite de la fel de celebrul antrenor Thomas Ryde. În fața acestei săli arhipline, publicul fiind probabil și al optulea, dacă nu chiar și al nouălea jucător pentru echipa gazdă, sportivele lui Gheorghe Tadici s-au bătut până la ultima picătură de energie cu mult mai galonatele adversare. Și repriza secundă a fost un apogeu al echilibrului de scor, însă finalul a fost de-a dreptul incendiar. Zalăul a condus la un gol cu șase-șapte minute înainte de final, însă Bucureștiul a forțat, a egalat și chiar a luat două goluri avans cu câteva minute înaintea ultimului gong. Zălăuancele au revenit însă din nou miraculos și, pe fondul unor posibile greșeli de arbitraj (cel puțin o eliminare aparent nejustificată în tabăra bucureștencelor în ultimele trei-patru minute), au trecut din nou în avantaj. Zalăul a dus scorul la 25-24 și a rezistat eroic unui atac al bucureștencelor dat în ultimele 30 de secunde. Mai mult, când devenise clar că Zalăul a câștigat partida, elevele lui Tadici au mai avut un atac cu care puteau să umilească și mai tare Bucureștiul. Ultima minge nu a mai ajuns în poarta grupării din Capitală, dar oricum surpriza consemnată în această după-amiază la Zalău este una majoră. Trupa lui Tadici (una de mijlocul campionatului în România, locurile 5-8) a reușit să învingă CSM București, echipa din Capitală fiind o pretendentă atât la câștigarea titlului în România, cât și la calificarea în Final-four-ul Ligi Campionilor (între primele patru echipe din Europa).

Vâlcencele trebuie să profite de nesperatul avantaj!

SCM Râmnicu Vâlcea, campioana en-titre și marea rivală a Bucureștiului în lupta pentru cucerirea unui nou trofeu de campioană în sezonul de Liga Florilor care tocmai a început, a câștigat sâmbătă, pe teren propriu, în fața Dunării Brăila (scor final 24-18). Echipa noastră a obținut astfel, pe deplin meritat, primele trei puncte în noul sezon. Handbalistele lui Florentin Pera trebuie să știe acum să profite de eșecul neașteptat pe care Bucureștiul l-a suferit la Zalău și să își mențină avantajul de trei puncte în clasament până la meciul direct din etapa a cincea. Pentru aceasta, Vâlcea ar trebui să se impună în următoarele trei meciuri (cu Slatina în deplasare, cu Cisnădie acasă, cu CSU Cluj Napoca în deplasare), iar în partida cu CSM București de pe teren propriu (programată pe 21 septembrie) să obțină cel puțin o remiză. Un asemenea «carusel» de rezultate ar face ca echipa noastră să aibă un ascendent moral foarte bun atât în fața echipei din București, dar mai ales în perspectiva debutului în Liga Campionilor de la începutul lunii octombrie.