După victoria cu HC Zalău, Vâlcea vrea trei puncte cu U. Cluj!


Săptămâna trecută, în Sala „Lascăr Pană” din Baia Mare, SCM Râmnicu Vâlcea a învins HC Zalău, scor 31-27 (14-15 la pauză), într-un meci contând pentru etapa a XIII-a din Liga Florilor de handbal feminin. În urma acestui succes, SCM Râmnicu Vâlcea a ajuns la 30 de puncte acumulate după 12 jocuri disputate și ocupă poziția a treia în clasamentul Ligii Florilor. Echipa noastră rămâne aproape de primele două clasate, CSM București și Minaur Baia Mare, lupta pentru titlul de campioană anunțându-se «deschisă» până probabil spre finalul campionatului, adică până în luna iunie!

Dacă învinge «lanterna roșie», Vâlcea se apropie de CSM București

Miercuri, 31 martie 2021, cu prilejul etapei a XIV-a (penultima a turului), echipa pregătită de antrenorul Florentin Pera va întâlni ultima clasată, CSU Cluj-Napoca. Partida este programată în Sala «Sepsi Arena» din municipiul Sfântu Gheorghe (acolo unde se dispută toate cele șapte jocuri din cadrul acestei runde) cu începere de la ora 18.45 și nu va fi televizată. Cel puțin în aparență, jocul de miercuri după-amiaza pare destul de dezechilibrat. SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat deja 30 de puncte după primele 13 runde și ocupă poziția a treia în clasament. De partea cealaltă, cu numai trei puncte câștigate, CSU Cluj-Napoca se află pe locul 15, ultimul din clasamentul Ligii Florilor. Totuși, chiar dacă vâlcencele pornesc indiscutabil cu prima șansă pentru obținerea victoriei, elevele antrenorului Pera trebuie să trateze cu maximă atenție și acest joc. Asta pentru că echipa clujeană a reușit în acest sezon, de două ori, să încurce echipe mult mai bine clasate, chiar unele dintre rivalele Vâlcii în lupta pentru pozițiile fruntașe în clasament. Este vorba despre Gloria Bistrița-Năsăud (care a pierdut cu CSU Cluj) și de CSM București (care a remizat contra echipei ardelene, într-un meci disputat la Râmnicu Vâlcea).
Pentru echipa noastră, miza victoriei în jocul de miercuri este cu atât mai însemnată cu cât CSM București, liderul întrecerii (cu 37 de puncte) nu va juca în etapa a XIV-a. Astfel, dacă SCM se va impune în această partidă, râmnicencele se vor apropia la numai patru puncte de marile rivale din Capitală!