După spusele prefectului de Vâlcea, Ar trebui să nu mai auzim de încălcarea liniștii publice în nordul Râmnicului


Nu de puține ori au fost sesizate, și de către noi, și de către colegii din presă, aspectele mai puțin plăcute și chiar deranjante petrecute în nordul Râmnicului: nerespectarea ordinii și liniștii publice. Sunt cetățeni care își fac veacul pe băncile de la Complexul din nord, care aruncă pet-urile și alte ambalaje pe unde apucă, care se spală în fântâna arteziană din zonă și care, dacă nu le faci voia, te mai și amenință.
„Patrularea unor echipaje ale Poliției și ale Jandarmeriei reprezintă o soluție. Ar trebui să nu mai existe această problemă. Și eu, dincolo de funcția de prefect, sunt cetățean al municipiului și aș fi deranjat dacă, stând într-un loc, s-ar încălca ordinea și liniștea publică. Pe de altă parte, nu poate nimeni să interzică unor persoane să stea într-un loc. Nu vreau nici să dăm dovadă de intransingență. Când vorbim, însă, de furturi din piață, din biserică, de agresiuni verbale, se intră, de fapt, în probleme penale”, a declarat, într-o conferință de presă, prefectul Florian Marin.
Curierul de Vâlcea a semnalat această problemă și-n anii anteriori. Polițiștii au fost văzuți câteva zile la rând, apoi, cine a mai auzit de ei!? Iar când au fost, ciudat lucru, chiar și când se dormea pe bănci, au trecut la glume cu „somnoroșii”. Nu credem că așa vor face vreodată ordine!