Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 octombrie 2020

După șapte luni, se joacă iar meciuri în Liga Florilor


Așa cum mulți cunoscători ai domeniul sportului susțin la unison, pandemia de Coronavirus a adus multe neajunsuri acestui fenomen social, indiferent despre care loc de pe mapamond am vorbi. În mod evident, nici sportul românesc nu putea să treacă neatins de ceea ce a însemnat marele «lock-down» din primăvară, dar și de perioada ulterioară, când abia s-au disputat câteva competiții de nivel național (și acelea cu multe restricții, fără public în tribune și cu teste pentru depistarea Coronavirusului). Dacă sportul-rege din țara noastră (fotbalul) anunță restrângeri serioase de activități, mai ales la copii și juniori, dar și în fotbalul amator, atunci ce am mai putea discuta despre alte sporturi? Handbalul, spre exemplu, este un alt sport popular în țara noastră care a fost serios afectat de restricțiile impuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii Coronavirusului. Campionatul intern feminin (Liga Florilor), întrecere în care SCM Râmnicu Vâlcea s-a duelat pentru supremație în ultimele două sezoane, a suferit enorm. Sezonul 2019/2020 s-a încheiat „pe hârtie” printr-o decizie a federației de specialitate, fără decernarea titlului de campioană, iar abia la începutul lunii septembrie s-a reușit disputarea ultimelor partide din cadrul Cupei României (acolo unde, cum se cunoaște, SCM Râmnicu Vâlcea a triumfat în fața marii rivale din București).

Derby-ul Olteniei se joacă în runda inaugurală

S-au împlinit deja șapte luni de la momentul în care în Liga Florilor nu s-a mai disputat vreo partidă. Acum, la mijlocul lunii octombrie, reprezentanții FRH au programat meciurile primei runde din sezonul 2020/2021. Se va juca însă într-un format total diferit față de ceea ce iubitorii acestui sport considerau normalitate: toate cele opt partide ale primei etape se vor juca într-o singură sală (este vorba despre Sala „Olimpia” din Ploiești) și fără spectatori. Prima rundă (ca și celelalte 14 din turul campionatului – după cum au anunțat oficialii FRH) se va disputa în sistem turneu, asemănător campionatelor de juniori IV sau III. Patru meciuri sunt programate miercuri, 14 octombrie, iar alte patru partide se vor disputa în ziua următoare.
În această rundă de debut, SCM Râmnicu Vâlcea va întâlni SCM Craiova. Meciul este programat joi, 15 octombrie (cu începere de la 18.30), fiind unul de tradiție, recunoscut ca derby al Olteniei la handbal feminin. Tot în această rundă inaugurală, într-un meci programat pe 14 octombrie (cu începere de la 18.30), CSM București va întâlni Gloria Buzău.

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal