După remiza liderului la Perișani, lupta pentru supremație în Superliga vâlceană s-a încins la maxim


• CS Șirineasa și Flacăra Horezu au avans de câteva puncte în fața urmăritoarelor

Campionatul de elită al fotbalului din județul nostru a început în forță, iar cele mai multe dintre grupările care anul trecut au dominat cele două serii ale fostei Ligi IV se află acum pe locuri fruntașe. Cu mici excepții, combatantele de anul trecut oferă și acum un veritabil spectacol pe „dreptunghiul verde”, lupta fiind și mai strânsă dat fiind faptul că există o singură serie de elită. Flacăra Horezu și CS Șirineasa, câștigătoarele de anul trecut ale seriilor Nord, respectiv Sud, și câștigătoarea, respectiv finalista fazei județene a Cupei României. Pe de altă parte, nici Cozia Călimănești, Unirea Tomșani, Posada Perișani sau FC Băbeni nu au lăsat garda joc și au continuat să fie aceleași „nuci tari” al campionatului, capabile să pună probleme oricând și oricui.
Revenind la runda cu numărul opt din Superliga vâl­ceană, etapă programată la finalul săptămânii trecute pe opt stadioane din județul nostru, trebuie spus că aceasta a fost marcată de câteva surprize. Una dintre acestea a avut loc la Perișani, acolo unde Posada din localitate (fostă campioană a județului nostru în sezonul 2011/2012) a pus piedică Clu­bului Sportiv Șirineasa (liderul la zi al întrecerii și vicecam­pioană județeană în sezonul 2014/2015). Partida din Țara Loviștei s-a încheiat indecis, scor final 1-1, Șirineasa bifând astfel primul semieșec din actuala stagiune. De asemenea, FC Băbeni, vicecampioana Seriei Sud din sezonul trecut al Ligii a IV-a, continuă să nu se regăsească în actuala stagiu­ne și a dat „chix”, pe propriul teren, în fața celor de la AS Mihă­ești. Trupa din comuna păstorită de edilul Bărzăgeanu s-a impus cu scorul de 3-1. În alte partide ale rundei cu numărul opt, Cozia Călimănești și Viitorul Valea Mare au trecut la scor, ambele pe propriul teren, de mai modestele CS Crețeni, res­pec­tiv Minerul Costești. Singurul succes categoric al oas­pe­ți­lor a avut loc la Ocnele Mari, acolo unde Flacăra Horezu s-a impus la scor de tenis în fața „minerilor” din localitate.

Rezultatele etapei a VIII-a

Cozia Călimănești – CS Crețeni 9-1
Viitorul Valea Mare – Minerul Costești 7-2
Minerul Hidro Oc. Mari – Flacăra Horezu 0-6
Chimia 2012 Rm. Vâlcea – Unirea Tomșani 2-3
FC Băbeni – AS Mihăești 1-3
C. Trac Cernișoara – CSC Orlești 2-2
Posada Perișani – CS Șirineasa 1-1
CS Mădulari – Viitorul Dăești 1-1

Programul etapei a IX-a

Vineri, ora 15.00
Posada Perișani – CS Mădulari
Sâmbătă, ora 11.00
Flacăra Horezu – FC Băbeni
AS Mihăești – C. Trac. Cernișoara
CSC Orlești – Viitorul Valea Mare
Viitorul Dăești – Chimia 2012 Rm. Vâlcea
Sâmbătă, ora 15.00
Minerul Costești – Cozia Călimănești
Unirea Tomșani – Minerul Hidro Oc. Mari
Duminică, ora 15.00
CS Crețeni – CS Șirineasa

Clasamentul Superligii vâlcene după primele opt runde: CS Șirineasa 22p, Flacăra Horezu 20p, Cozia Călimănești 18p, Cavalerul Trac Cernișoara 16p, AS Mihăești 16p, Unirea Tomșani 15p, Viitorul Dăești 13p, Viitorul Valea Mare 12p, Minerul Costești 10p, Posada Perișani 9p, FC Băbeni 9p, CS Mădulari 8p, CSC Orlești 7p, Chimia 2012 Râmnicu Vâlcea 4p, Minerul Hidro Ocnele Mari 3p și AS Crețeni 1p.