„După mai mulți ani de eforturi din partea PNL Vâlcea, realizarea unui drum expres care să lege Râmnicul de autostradă a intrat în linie dreaptă”


Unul dintre proiectele foarte importante de infrastructură la nivelul județului nostru, pentru realizarea căruia reprezentanții Partidului Național Liberal ar avea principalul merit, pare să intre pe făgășul realizării. Este vorba despre drumul expres care să lege municipiul Râmnicu Vâlcea de viitoarea autostradă printr-una dintre cele mai scurte rute posibile: joncțiunea cu autostrada să se facă în comuna argeșeană Tigveni, în apropierea municipiului Curtea de Argeș.
În concret, în data de de 3 noiembrie 2022, CNAIR S.A. a transmis către SICAP documentația pe baza căreia se va încredința, în urma licitației publice, realizarea studiului de prefezabilitate pentru drumul expres (A1) Tigveni – Râmnicu Vâlcea – Drăgășani – Găneasa (DX12). Ar fi vorba, iată, despre un drum expres mai extins, care să lege și zona Drăgășani (și chiar nordul județului Olt) de viitoarea autostradă prin intermediul acestui drum expres. Realizarea studiului de prefezabilitate și procedura de atribuire a lucrării se vor întinde pe o perioadă de opt luni (șapte luni fiind alocate pentru întocmirea propriu-zisă a studiului). Reprezentanții liberalilor ne-au anunțat că, ulterior validării proiectului de prefezabilitate, CNAIR S.A. va încredința SICAP documentația pentru atribuire prin licitație publică a proiectului de fezabilitate.
Printre liberalii din județul nostru care au susținut realizarea acestui important proiect de infrastructură să numără și deputatul Laurențiu Cazan.
„După mai mulți ani de eforturi din partea PNL Vâlcea, realizarea unui drum expres care să lege Râmnicul de autostradă a intrat în linie dreaptă. CNAIR S.A. a transmis către SICAP documentația pe baza căreia se va încredința, în urma licitației publice, realizarea studiului de prefezabilitate pentru drumul expres Tigveni – Râmnicu Vâlcea – Drăgășani – Găneasa. Această legătură de mare viteză este deosebit de importantă pentru dezvoltarea municipiului Râmnicu Vâlcea și a județului Vâlcea. Vorbim despre un proiect important, care vizează inclusiv creșterea calității vieții cetățenilor din județul nostru”, a precizat deputatul Laurențiu Cazan.