După „final four-ul” Cupei României la handbal feminin, HCM a ajuns în Europa


La finele săptămânii trecute, la Ploiești s-a derulat „final four-ul” Cupei României la handbal feminin. Echipa HCM Râmnicu Vâlcea a participat în premieră în această fază a competiției și, spre bucuria tuturor suporterilor handbalului feminin vâlcean, a reușit să ajungă în finală.
În semifinalele de la Ploiești, echipa pregătită de trio-ul Gheorghe Sbora – Mia Rădoi – Ildiko Kerekes Barbu s-a impus categoric, scor 29 – 23 (17 – 12 la pauză) în fața Dunării Brăla, iar CSM Roman a fost învinsă de CSM Bucureşti, cu scorul de 24 – 38 (14 –19). În finala mare, fetele noastre au pierdut – puțini au fost cei care credeau că pot învinge – în fața campioanei CSM București, iar Dunărea Brăila a câştigat medaliile de bronz, după ce a învins în finala mică a competiţiei pe CSM Roman, cu scorul de 28 – 24 (13 – 14).

Gutău: „În sezonul următor vom avea echipă mai bună”
Disputarea finalei Cupei României i-a asigurat echipei din Râmnicu Vâlcea participarea în viitoarea ediţie a Cupei EHF, o premieră pentru clubul nostru, la mulți ani distanță de la succesele Oltchim-ului. Meritele sunt ale conducerii Primăriei Râmnicului, ale conducerii clubului, precum și ale băncii tehnice și ale jucătoarelor. Primarul Mircia Gutău, bucuros, ne-a declarat: „Este încă un obiectiv îndeplinit și acest lucru s-a întâmplat destul de rapid. Sunt foarte mulțumit că vom participa în cupele europene, ceea ce înseamnă că readucem Râmnicul pe harta handbalului feminin continental. Pentru sezonul următor, vom avea echipă și mai bună, pentru că vom mai aduce, la vară, jucătoare valoroase”.

Sbora: „Jocul cu Brăila a fost cât un campionat”
Gheorghe Sbora s-a declarat mulțumit de evoluția jucătoarelor de la HCM în partidele din final four, spunând că rezultatele sunt o consecință a unei activități destul de îndelungată, prestată de vechea conducere și de noua conducere tehnică, instalată de la 1 martie. „Jocul cu Brăila a fost cât un campionat, cât un sezon întreg, pentru că de acest rezultat depindea participarea în cupele europene. Felicităm fetele pentru că au aderat la tot ceea ce le-am transmis, practicând un joc spectaculos și eficient. Apreciez colaborarea cu Mia Rădoi și Ildiko Kerekeș Barbu, aceasta din urmă având o sarcină dificilă din cauza accidentării Petrei Blazek, care a fost completată de celelalte două portărițe”, ne-a declarat Sbora.

Rădoi: „Jocul echipei noastre a fost apreciat”
Cu satisfacție în voce, „secundul” Mia Rădoi s-a declarat foarte mulțumită de felul în care jucătoarele au respectat indicațiile de pe banca tehnică. „Fetele noastre s-au comportat ca niște profesioniste în partidele de la Ploiești. Părerea tuturor celor care au văzut meciurile a fost că au un stil de joc plăcut și eficace, fiind apreciată ușurința cu care și-au desfășurat acțiunile și rapiditatea de-a ajunge la poarta adversă. A contat mult pentru fetele noastre dorința de a-și atinge obiectivul”, a declarat Rădoi.