După cinci ani de zile, Casa de Cultură din Brezoi va fi reabilitată


• clădirea a ars într-un incendiu izbucnit în anul 2000
• proiectul a fost depus la Guvern și… uitat printr-un sertar
Veste bună pentru brezoieni și cultura locală. Zilele trecute, potrivit declarației edilului orașului Brezoi, Robert Schell (foto), a fost semnat contractul privind reabilitarea Casei de Cultură. Finanțarea este asigurată prin Compania Națională de Investiții, iar termenul de execuție este de un an de zile.


„Probabil, după Paște, după acele zile libere, vor demara și lucrările propriu-zise. Firma care se va ocupa de investiție este din județul nostru. Costurile se ridică la 800.000 euro, la care se mai adaugă cheltuieli neeligibile, cum ar fi sistemul pe verticală, amenajarea părculețului, pe care le vom suporta noi”, a precizat primarul Robert Schell.
Casa de Cultură din Brezoi a luat foc în anul 2000, iar de atunci a fost conservată, sperându-se ca autoritățile naționale să intervină, să bage-n seamă și proiectul de reabilitare a ei. Edilul Robert Schell intervine de cinci ani de zile pe la guvern, ministere pentru a se lua măsuri și de-abia acum, după atâția ani, s-a scos și acest proiect uitat printr-un sertar. Dar, vorba românului: mai bine acum decât niciodată! Deși mai sunt lucruri de pus la punct în orașul Brezoi, autoritățile publice locale și mulți dintre localnici se bucură că, măcar în ceasul acesta, Casa de Cultură va fi renovată.