„După 25 de ani, au plătit cu vârf și îndesat”


• susține Ion Sandu, primarul comunei Perișani, referindu-se la social-democrații care au pierdut alegerile președințiale
Liberalii nu aveau cum să piardă în comuna păstorită de edilul Ion Sandu. Cum am tot observat de-a lungul timpului, localnicii din Perișani nu au dezamăgit nici în ceea ce privește prezența la vot, nici în ceea ce-l privește pe candidatul liberal. În turul al doilea al alegerilor președințiale, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obținut 68% din voturi, în timp ce candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a luat 32%. Reamintim cititorilor că, în primul tur al alegerilor pentru desemnarea președintelui țării, în Perișani, Iohannis a obținut 57,79% din voturile electoratului, în timp ce Ponta a luat 31,79%. „Important e că s-a întâmplat ce trebuia să se întâmple; PSD-ul să plătească și asta după 25 de ani. Aici, prezența la vot a depășit 70%”, a precizat, pentru ziarul nostru, primarul Ion Sandu.
Cel de-a doilea tur al alegerilor nu a fost lipsit de incidente în Țara Loviștei. Mai mult de patru ore, patru secții din cele șase organizate în comuna Perișani au rămas fără curent electric. Se pare că problemele au apărut după reactivarea unei alunecări de teren din zona Titești – Perișani.  Chiar dacă cei de la CEZ au venit în zonă,  „la cât de greu s-a lucrat”, liberalul Sandu este suspicios privind avaria și, mai ales, timpul luat pentru remedierea acesteia. „La patru secții, s-a luat curentul. Și remedierea problemei a durat mai bine de patru ore. Doar două dintre secții, mai micuțe, au putut funcționa de dimineață până seara. Cred că prezența putea fi mai mare și candidatul ACL ar fi obținut mai multe voturi dacă n-ar fi fost această avarie”, a mai precizat alesul local din Perișani.