Dumitru Lovin îi cere vicepremierului Stănescu să „resusciteze” proiectul privind amenajarea bazinului de înot din Zăvoi


Deputatul Dumitru Lovin i-a semnalat vicepremierului Paul Stănescu faptul că proiectul privind construirea unui bazin de înot lângă Stadionul din Zăvoi s-a cam rătăcit prin sertarele Companiei Naţionale de Investiţii CNI S.A.. În interpelarea pe care i-a transmis-o, parlamentarul a amintit că, în 2016, după ce au predat amplasamentul, reprezentanţii Primăriei Râmnicului erau foarte entuziasmaţi de acest proiect, însă, un an mai târziu, apăreau primele probleme. Firma care a câştigat execuţia lucrărilor a renunţat la contract pentru că, făcându-şi mai atent calculele, ar fi ajuns la concluzia că nu iese prea mult în câştig. A urmat o a doua licitaţie, potrivit Executivului local, dar din februarie 2017 nu se mai ştie ce a urmat.
Având în vedere că a trecut încă un an de atunci, iar râmnicenii, ca şi autorităţile locale, trebuie să ştie concluzia, deputatul Dumitru Lovin, preşedintele ALDE Vâlcea, a cerut conducerii Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene o situaţie detaliată a proiectului şi măsuri concrete pentru urgentarea acestei investiţii, extrem de importantă pentru Râmnic, în condiţiile în care industria locală scade de la o zi la alta, iar pentru a dezvolta turismul activ, în paralel cu cel monahal şi cultural, sunt necesare cât mai multe astfel de obiective.
Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media