DUEL ROMÂNESC în optimile Ligii Campionilor!


Faza grupelor Ligii Campionilor s-a încheiat, iar acum se cunoaște configurația ierarhiilor finale în grupele competiției. Cele două echipe care au reprezentat handbalul feminin românesc în cea mai puternică întrecere intercluburi a acestui sport la nivel european s-au calificat mai departe, în faza optimilor de finală. SCM Râmnicu Vâlcea a ocupat poziția a șasea în Grupa B, iar CSM București a terminat pe locul al treilea în Grupa A. În ultima etapă, echipa noastră s-a impus la «masa verde» în fața celor de la Brest Bretagne (după ce vicecampioana Franței nu a reușit să facă deplasarea în România din cauza vremii cu iarnă… polară care a lovit Vestul Europei), în timp ce gruparea din București a pierdut la Metz.
În urma acestor rezultate, dar și a altor meciuri care s-au jucat în ultima etapă în cele două grupe, s-au stabilit clasamentele finale. În faza optimilor de finală, cele opt echipe din Grupa A, în ordinea în care au terminat în clasament, vor evolua în sistem încrucișat cu cele din Grupa B, meciurile fiind programate a se disputa în sistem tur-retur în prima jumătate a lunii martie.
Astfel, sorții au făcut ca SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București să ofere primul duel românesc din istoria acestei competiții, acesta fiind totodată și singurul meci din cele opt ale fazei sferturilor în care se întâlnesc două formații din aceeași țară. Meciul tur dintre cele două mari rivale din campionatul României se va disputa pe 6 martie în Sala „Traian”, iar returul, o săptămână mai târziu, în Sala Polivalentă din Capitală. Interesant de remarcat este și faptul că, nu mai departe de joi, 18 februarie, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București se vor duela și într-un joc din cadrul etapei a X-a a Ligii Florilor de handbal feminin din România.
Până acum, după duelurile din ultimii ani, Vâlcea conduce cu scorul de 4-3, astfel că, deși gruparea din București pornește ca favorită conform „calculelor hârtiei”, nimeni nu poate spune dinainte care va fi deznodământul din teren al unui joc cu atâta încărcătură! Totuși, dacă e să privim partea plină a paharului pentru handbalul feminin românesc, este cert faptul că una dintre cele două grupări se va califica în faza sferturilor de finală, acolo unde va avea posibilitatea să lupte pentru un «bilet» în mare Final Four al competiției! Faza sferturilor de finală va presupune tot partide tur-retur, programate la începutul lunii aprilie!
Sursă foto: Arhivă

Posting....