DSP VÂLCEA A ACTUALIZAT RATELE DE INFECTARE pentru fiecare localitate. O comună are peste 20 la mie!


Valul patru al pandemiei de Coronavirus se pregătește să dispară din județul nostru. A stat două luni și a făcut prăpăd! Câteva mii bune de persoane infectate confirmate în mod oficial (cine știe care o fi fost, de fapt, numărul real al infectaților!?) și aproximativ 250 de decese (tot confirmate oficial).
Ratele de infectare, calculate la 14 zile, au scăzut semnificativ în aproape toate localitățile județului. Este un semn clar că, peste câteva săptămâni, vom putea răsufla mai ușurați după ce, probabil, vom asista la o nouă înjumătățire a acestei rate de infectare. Sigur, asta dacă respectăm regulile elementare de prevenire a infecțiilor cu Coronavirus și mai mergem să ne vaccinăm!
Totuși, COVID-ul din valul patru nu se lasă chiar așa ușor dus din Vâlcea! Mai există localități care au rate de infectare destul de ridicate, cuprinse între 6 și 10 la mia de locuitori și chiar o comună, Titești, care are rata de infectare de 20 la mie!
Alăturat vă prezentăm situația privind rata de infectare din fiecare localitate a județului nostru, așa cum ne-a fost prezentată, miercuri după-amiaza, de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a județului Vâlcea.