DSP Vâlcea a actualizat numărul persoanelor care și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu Coronavirus!


La nivelul datei de 4 ianuarie 2021 (inclusiv), în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 124 persoane confirmate pozitiv cu Coronavirus. Starea de sănătate a acestora era următoarea: 11 asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 101 cu forme medii și 12 internate în secția ATI. În acest moment, în județ nostru sunt 18 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice. În cursul zilei de luni au fost internate în spitalele din Vâlcea șapte persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de aproape 7.800 din cele internate în unități sanitare (numărul este calculat de la începutul pandemiei).
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 9.961 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Au fost înregistrate 154 decese.
„În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 37.690 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 26.768 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total, în județul Vâlcea au fost realizate 64.458 de teste. În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 30 de decizii de izolare și 21 de decizii de carantină, în prezent, 422 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 303 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică. Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”, au informat, luni seara, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea