Două persoane bănuite de comiterea unei tâlhării, reținute de polițiștii râmniceni


• una dintre acestea este o tânără de numai 18 ani
Recent, polițiștii din Râmnicu Vâlcea au depistat și reținut două persoane bănuite de comiterea unei tâlhării, faptă petrecută pe raza municipiului, într-una dintre nopțile trecute. Astfel, oamenii legii au identificat și reținut un bărbat cu vârsta de 28 de ani și o femeie de 18 ani, bănuiți de comiterea acestei tâlhării.

Cum s-a petrecut incidentul?
„În fapt, un bărbat din municipiu s-a prezentat la poliție, sesizând faptul că a fost agresat fizic în zona centrală a orașului de doi tineri, fiindu-i totodată sustrase telefonul mobil și ceasul de mână. Polițiștii au demarat imediat verificările, constatând că persoana vătămată ar fi vizitat un cunoscut, la locuința acestuia aflându-se și o tânără, pe care nu o cunoștea. Părăsind locația respectivă, ar fi fost abordat de două persoane, femeia întâlnită în apartamentul cunoscutului și încă un bărbat, iar aceștia l-ar fi agresat fizic și i-ar fi sustras telefonul mobil și un ceas”, transmit polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă.

60 de zile de control judiciar
Persoanele bănuite au fost identificate și s-a dispus reținerea acestora, ele fiind ulterior încarcerate la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea. Telefonul mobil a fost recuperat și returnat persoanei vătămate.
Oamenii legii mai informează că, ulterior, unitatea de parchet a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de persoanele bănuite. De asemenea, cercetările demarate în acest caz vor fi continuate până la soluționarea cauzei.

 

Șoferi sub influența alcoolului, prinși de polițiști
• un bărbat din Făurești, de 43 de ani, a dat de belea
În urma controalelor din trafic, polițiștii vâlceni au depistat, din nou, șoferi care se urcaseră la volan sub influența alcoolului sau care nici măcar nu erau posesori de permis de conducere. Astfel, polițiștii Secției 10 Rurală Măciuca au depistat în trafic, pe raza comunei Făureşti, un bărbat cu vârsta de 43 ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, în urma verificării cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, polițiștii înregistrând un dosar penal pe numele acestuia.

Infracțiuni depistate în Grădiștea și Pietrari

La data de 15 decembrie, polițiștii Secției 11 Rurală Zătreni au depistat, pe raza comunei Grădiștea, un șofer de 65 de ani, domiciliat în Livezi, fără permis de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «conducerea unui vehicul fără permis de conducere».
Sâmbătă, polițiștii orașului Horezu au oprit în trafic, pentru control, pe raza comunei Pietrari, un bărbat cu vârsta de 49 ani, domiciliat în localitate. În urma verificării cu aparatul etilotest, a reieșit că șoferul avea o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în cauză întocmindu-se un dosar penal.

Taximetrist «pirat», depistat la Grădiștea
• acesta nu mai poate folosi mașina timp de șase luni!
Polițiștii Secției 11 Rurală Zătreni au depistat, pe raza comunei Grădiștea, un șofer care efectua transport de persoane fără a deține autorizație în acest sens. Infracțiunea a fost depistată în dimineața zilei de 16 decembrie, când polițiștii au oprit, în trafic, mașina condusă de către un bărbat cu vârsta de 45 de ani, domiciliat în comuna Zătreni. El transporta două persoane în regim de taxi, fără a deține autorizație în acest sens.
„Din verificările efectuate, s-a stabilit că acesta a mai fost depistat şi cu alte ocazii efectuând transport public de persoane contra cost, fără autorizaţie, fiind sancționat în acest sens. Polițiștii l-au sancționat contravențional pe șofer, acestuia fiindu-i suspendat dreptul de a folosi autoturismul pentru șase luni, conform legii. De asemenea, i-a fost reținut și certificatul de înmatriculare”, au informat polițiștii vâlceni pe marginea acestui subiect.

În Brezoi și Câineni,
Ample acțiuni pe linie economică
Zilele trecute, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat, pe raza orașului Brezoi și a comunei Câineni, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă.
„Polițiștii au efectuat controale la sediile a treisprezece operatori economici, acțiunea având ca scop prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale și a actelor de comerţ ilicit cu produse specifice sezonului premergător sărbătorilor hibernale”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de către reprezentanții IPJ Vâlcea.

Ce au descoperit polițiștii?

În urma verificărilor, au fost constatate șase fapte contravenţionale, respectiv trei fapte sancţionate de Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicit și trei fapte incriminate de O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, contravaloarea amenzilor aplicate fiind de 40.000 lei. De asemenea, polițiștii au confiscat suma de 350 lei si produse alimentare cu termen de valabilitate expirat, în valoare totală de 1.100 lei.

O minoră fugită de acasă, găsită cu operativitate de polițiști
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai municipiului Râmnicu Vâlcea au efectuat verificări în cazul dispariției unei minore de 13 ani de acasă, reușind depistarea acesteia, fata fiind încredințată în siguranță familiei.
Cu privire la această situație, o femeie din Râmnicu Vâlcea a sesizat faptul că fiica sa, de 13 ani, a dispărut de la domiciliu. Polițiștii au demarat cu operativitate verificările, fata fiind găsită în scurt timp, pe raza comunei Frâncești, la locuința unei prietene. Ulterior, minora a fost preluată de polițiști și încredințată în siguranță familiei.