DOSARUL „ȘOVA-CET GOVORA” a ajuns aproape de stadiul final


Curtea de Apel București a început, vineri, ascultarea pledoariilor finale în dosarul de mare corupție al fostului senator PSD Dan Șova, și a fostului șef al CET Govora, Mihai Bălan, scrie presa centrală.
„Este de amintit că dosarul a fost inițial trimis la instanța supremă, a fost dezbătut în faza fondului și apelului, s-au dat condamnări cu executare, Dan Șova primind trei ani de pedeapsă, iar ulterior, pe fondul intervenirii unei decizii a CCR judecătorii au fost nevoiți să dispună suspendarea executării pedepselor definitive pentru ca în final să anuleze ambele decizii ale instanței supreme și să trimită cazul la rejudecare la CAB. Astfel, la termenul de vineri al procesului, procurorul DNA prezent la ședință a cerut judecătorului CAB stabilirea unor pedepse similare cu cele stabilite în faza fondului și apelului de către judecătorii ICCJ, dar nu a explicat clar ce perioade de pedeapsă cere pentru cei doi inculpați. Magistratul a arătat că faptele sunt probate temeinic și totodată a cerut respingerea unei cereri făcute de apărarea fostului senator PSD care solicita judecătorului CAB să elimine declarațiile unui martor incomod al DNA. Totodată, vineri, instanța a respins și cererile de schimbarea a încadrării juridice a faptei de trafic de influență în fapte cu pedepse mai ușoare”, arată presa centrală pe marginea acestui subiect.

Martorii incomozi, luați în colimator de apărare

Pe parcursul judecării dosarului la Curtea de Apel București apărarea celor doi inculpați a cerut instanței eliminarea mai multor martori, considerați incomozi. Curtea nu a fost de acord cu solicitările apărătorilor lui Șova și Bălan, pe care le-au respins ca nefondate.
Sursă foto: Arhivă