Donații de la Crucea Roșie către beneficiarii Centrului din Măciuca


Crucea Roşie Vâlcea a făcut o donaţie de haine şi încălţăminte către Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Măciuca. Astfel, din donaţiile primite la filială, sub formă de haine, sute de articole au fost încărcate şi donate celor peste 90 de persoane internate în acest centru. De asemenea, sute de perechi de încălţăminte au fost donate la aceeaşi beneficiari.
Este vorba de haine strânse la filială prin intermediul voluntarilor şi persoanelor ce au venit şi au donat direct, în timp ce încălţămintea provine de la magazinul Deichmann Râmnicu Vâlcea, care periodic donează perechi de încălţăminte uzate şi noi către Filiala de Cruce Roşie Vâlcea.
„Am avut discuţii la nivel de conducere a Centrului de la Măciuca şi aşa am aflat că hainele şi încălţămintea constituie o necesitate în acest Centru. Nu este prima dată când le donăm astfel de articole la cei internaţi, numai că de această dată am ajuns efectiv în locaţie. Cei 92 de internaţi suferă de diferite afecţiuni şi atunci când au unele manifestări şi le exprimă inclusiv prin ruperea hainelor de pe ei, aşa că personalul Centrului trebuie să le asigure mai mereu articole de vestimentaţie. Mulţumim pe această cale celor ce donează către filiala noastră ceea ce lor le prisoseşte. Aşa putem şi noi să ajungem să donăm celor ce au nevoie de aceste lucruri” – a declarat Ion Cherăscu, directorul Crucii Roşii Vâlcea.