Doar locul 11 european pentru naționala Under 17


Sâmbătă, în Slovenia, echipa națională Under 17 de handbal feminin a disputat ultimul meci de la Campionatul European destinat acestei categorii de vârstă. Jucătoarele pregătite de antrenoarele Carmen Buceschi și Mia Rădoi au întâlnit Slovacia, într-un meci de clasament, în care miza era reprezentată de câștigarea locului al unsprezecelea în ierarhia finală a întrecerii continentale. Tricolorele mici s-au impus în fața slovacelor cu scorul final 27-24, luându-și astfel revanșa după înfrângerea surprinzătoare pe care au suferit-o în prima fază a grupelor, în fața aceleiași echipei (atunci, slovacele s-au impus cu 31-30). Acest succes al fetelor noastre a îndulcit prea puțin amarul iubitorilor handbalului din țara noastră, care se așteptau la un cu totul alt parcurs: o clasare pe podiumul competiției sau măcar între primele opt națiuni (adică în prima jumătate a clasamentului, ținând cont că la acest turneu final au participat 16 naționale).
Pe lângă această clasare dezamăgitoare pentru o selecționată de handbal feminin a României (indiferent de nivelul de vârstă despre care vorbim) – una dintre cele mai slabe din ultimul deceniu, naționala Under 17 a mai primit o lovitură. Doar primele nouă echipe de la acest turneu final s-au calificat la Campionatul Mondial de anul viitor, întrecere care va fi găzduită în China. Totuși, tricolorele mici mai speră la o calificare-minune, venită prin intermediul unui wild-card care le-ar putea fi acordat de către Federația Internațională de Handbal. Totuși, pentru ca acest wild-card să fie acordat României ar fi necesar ca minim două echipe dintre cele clasate pe primele nouă locuri la acest Campionat European (sau echipe care au obținut drept de participare din alte confederații) să renunțe la a mai participa la turneul mondial de anul viitor din China!

Rezultatele tricolorelor la Europeanul din Slovenia

Șapte meciuri au disputat componentele naționalei Under 17 a României la Campionatul European din Slovenia. Trei dintre acestea au contat pentru prima fază a grupelor, iar România a părăsit de fiecare dată terenul învinsă. Următoarele două s-au disputat în faza grupelor principale (când tricolorele au câștigat de fiecare dată), iar ultimele două au fost meciuri de clasament în zona locurilor 9-12 (România a bifat o victorie, dar a suferit și un eșec).
Rezultatele complete ale echipei noastre la acest turneu sunt următoarele:
România – Austria 24-26
România – Slovacia 30-31
România – Ungaria 32-39
România – Croația 27-20
România – Spania 28-22
România – Slovenia 20-23
România – Slovacia 27-24