Din păcate, COVID-ul a ajuns la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea. Asistenta șefă a Secției ORL este infectată!


Din păcate, începând de astăzi, 6 aprilie, Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea intră pe lista spitalelor din țară în care au fost descoperite cazuri de angajați ai instituției care au fost infectați cu Coronavirus. Aceasta este și situația Secției ORL din cadrul SJU Vâlcea, acolo unde asistenta-șefă a fost depistată, în urma testelor de specialitate, ca fiind infectată cu acest virus.
„Din testele efectuate pacienților suspecți SARS-CoV-2 care s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgentă Vâlcea în data de 5 aprilie 2020, un singur test este pozitiv. Acesta aparține unui cadru medical, angajat al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea – Sectia ORL. ​S-au luat imediat toate măsurile de protecție, de dezinfectare a spatților, de testare a tuturor contacților din Secția ORL. Secția ORL a fost temporar închisă. Imediat ce vom avea rezultatul testelor vă vom comunica.
A fost începută și ancheta epidemiologică și datele preliminare indică o transmitere intracomunitară.
​Informăm populația județului Vâlcea că luăm toate măsurile necesare pentru limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.
În acest caz este vorba despre asistenta-șefă (în vârstă de 64 de ani) a Secției ORL din cadrul SJU Vâlcea.