Din candidată la promovarea în Liga I, Vâlcea a ajuns să se lupte pentru evitarea retrogradării


• înfrângerea cu FC Olt a trimis echipa noastră în play-out

Sâmbătă, în etapa a XVIII-a din Seria Vest a ligii secunde la fotbal, CS Municipal şi-a jucat aproape ultima şansă pentru calificarea în play-off-ul întrecerii. Conform „calculelor hârtiei”, jucătorii pregătiţi de antrenorul Alexandru Pelici erau nevoiţi să câştige toate cele trei puncte de la Slatina pentru a rămâne în cursa spre primele şase poziţii ale clasamentului. Însă socotelile făcute la Vâlcea nu s-au potrivit cu realităţile de pe stadionul „1 Mai”, echipa gazdă fiind cea care a avut până la urmă câştig de cauză. Chiar dacă au făcut deplasarea în ziua meciului, municipalii nu au acuzat oboseala şi au început mai bine partida. Fotbaliştii de la FC Olt au avut câteva emoţii pe parcursul primei reprize, atunci când vâlcenii au fost mai incisivi şi au dominat mijlocul terenului. În minutul 20, Onyeka Konyeha putea deschide scorul în favoarea echipei noastre, însă bara a fost cea care s-a opus unui gol frumos, de la distanţă. După alte câteva incursiuni ale municipalilor, slătinenii au fost cei care au trecut pe lângă deschiderea scorului. Aproape de finalul primului mitan, Anghelina a expediat un şut de zile mari, însă Popescu a fost „la post” şi a reuşit să păstreze imaculată poarta Vâlcii.

„Veteranul” Bobi Verdeş a adus victoria gazdelor

După revenirea de la „cabine”, slătinenii s-au dovedit mai inspiraţi şi pragmatici. Era minutul 62 al întâlnirii când cel mai experimentat jucător din lotul gazdelor, „veteranul” Bobi Verdeş, a izbutit să marcheze golul care s-a dovedit şi singurul. Fostul prim-divizionar a preluat atunci un balon în jumătatea de teren a echipei noastre, iar de la aproximativ 25 de metri distanţă de buturile apărate de Popescu a trimis un „trasor” cu care l-a învins pe goalkeeper-ul vâlcean. Astfel, asemenea partidei disputate runda trecută (pe teren propriu, cu Olimpia Satu Mare), echipa noastră a primit gol şi s-a văzut condusă pe tabela de marcaj. Planurile râmnicenilor de a restabili egalitatea în jumătatea de oră pe care o mai aveau la dispoziţie până la încheierea partidei au fost dejucate de neşansă, dar şi de eliminarea lui Vlad Munteanu. Acesta a fost trimis mai repede la vestiare de centralul Gabriel Mladinovici pentru comiterea unui fault în calitate de ultim apărător. Din acest moment, jocul municipalilor a pierdut şi mai mult din consistenţă, devenind unul dezlânat. Totuşi, Vâlcea putea pleca cu un punct preţios de la Slatina dacă şutul-centrare trimis de Staicu pe finalul meciului intra în poartă, balonul atingând la acea fază doar bara echipei gazdă. În cele din urmă, la expirarea timpului de joc, vâlcenii s-au văzut nevoiţi să părăsească terenul cu capul plecat, FC Olt impunându-se cu 1-0.

Şanse minime pentru play-off

Înfrângerea suferită sâmbătă la Slatina a diminuat foarte mult şansele echipei noastre de calificare în play-off. Astfel, cu numai câteva etape rămase de disputat din sezonul regulat al ligii secunde, CS Municipal ocupă locul al şaptelea în clasamentul Seriei Vest, cu 18 puncte acumulate. Olimpia Satu Mare se află pe ultima poziţie care permite accesul în play-off, a şasea. Însă, diferenţa dintre cele două formaţii este semnificativă în detrimentul CS Municipal, aceasta fiind de cinci puncte. Mai mult, gruparea sătmăreană are şi un meci în plus de disputat până la finalul întrecerii, astfel că Vâlcea îşi poate face calculele pentru play-out. Doar o minune ar mai putea aduce echipa noastră în postura de a-şi atinge obiectivul şi a se califica între cele mai bune şase formaţii. Pentru aceasta, CS Municipal are nevoie de toate cele nouă puncte din ultimele trei meciuri pe care le mai are de disputat, însă, chiar şi aşa, gruparea pregătită de Alexandru Pelici va depinde de rezultatele Olimpiei Satu Mare.

Rezultatele etapei a XVIII-a

FC Olt Slatina – CSM Rm. Vâlcea 1-0
FC Bihor Oradea – ACS Poli Timișoara 1-1
Olimpia S. Mare – Metalul Reșița 1-0
FC Caransebeș – Șoimii Pâncota 2-1
Unirea Târlungeni – CS Mioveni 0-0
Clasament: ACS Poli Timişoara 34p, Metalul Reşiţa 32p, FC Olt Slatina 27p, Unirea Târlungeni 26p, CS Mioveni 25p, Olimpia Satu Mare 23p, CSM Râmnicu Vâlcea 18p, FC Bihor Oradea 15p, FC Caransebeş 13p şi Şoimii Pâncota 12p. Fortuna Poiana Câmpina s-a retras din competiţie.