Despre alegerile parlamentare, Edilii Melente și Mărăcine gândesc diferit, dar trag aceeași concluzie


11 decembrie, data când vor avea loc alegerile parlamentare este și nu prea pe placul primarilor din județ. Am contactat doi edili pentru a le afla opiniile, acestea fiind total diferite, dar ambii trăgând aceeași concluzie.
„Data e foarte bună. Pe 11 decembrie, vor ieși mai mulți oameni la vot. Cred că prezența va sări de 70%. Cred că localnicii din Drăgoești își vor exprima părerea prin vot. Mai mult, cred că PSD are un electorat docil, ceea ce ne va crește procentul. Cât despre deputați, cred că PNL va scoate doi”, a declarat, pentru ziarul nostru, edilul comunei Drăgoești, Gheorghe Melente (foto stânga).
De partea cealaltă, viceprimarul comunei Galicea, Florin Mărăcine (foto dreapta), nu vede prea bine data alegerilor: „Ar fi fost mai bine-n noiembrie. Cred că am fi evitat posibile probleme cu ninsori…Oricum, sunt și sărbătorile. Cred că prezența, în comună, la parlamentare va fi de aproximativ 60%. 73% a fost prezența la locale, în Galicea. Din cei 3.800 de localnici cu drept de vot, vreo 2.000 și un pic vor veni la vot. Restul sunt plecați. Nu dau nume cine vreau să iasă sau cine cred eu că va reuși. Sper să avem deputați și senatori care să ne ajute. Cred că, totuși, noi, cei de la PSD, vom scoate doi deputaţi.”
Așadar, dacă ziua de 11 decembrie e pe placul edilului Melente, nu aceeași părere o are și „vicele” din Galicea, Mărăcine. Și, totuși, concluzia a fost una: PNL scoate doi deputaţi, PSD – tot doi.