Depozitul de la Stolniceni: 60 de zile pentru diminuarea stocului


Societatea care administrează depozitul de deșeuri de la Stolniceni – SC Urban – și-a luat angajamentul, conform declarației prefectului de Vâlcea, Florian Marin, să remedieze problema supraaglomerării deșeurilor.
„În prezent, la stația de la Stolniceni, a sporit cantitatea cu 320 tone, în condițiile în care, în procesul tehnologic, sunt prevăzute 2.000 de kilograme deșeuri. Reprezentanții depozitului spun că s-a ajuns în această situație din cauza neprimirii deșeurilor la celelalte gropi de gunoi din țară. Garda de Mediu și Corpul de Control al prefectului au constatat toate acestea și au trimis o adresă către APM Vâlcea, privind suspendarea autorizării stației de sortare. Conform procedurilor legale, în 60 de zile de la data notificării trebuie remediată problema. Am primit asigurări că-n 60 de zile stocul de gunoi va fi diminuat până la limita de a nu mai pune-n pericol sănătatea populației, dar nici să polueze mediu”, a declarat prefectul Florian Marin.
Menționăm că notificarea a fost deja făcută de săptămâna trecută, urmând 60 de zile pentru remedierea problemei.
Deși, la un moment dat, au existat discuții legate și de folosirea depozitului de gunoi de la Fețeni, lucrurile nu sunt chiar așa de simple. Depozitul de deșeuri de la Fețeni este doar pentru gunoi sortat și nu vizează tot județul. Cât despre depozitul de la Stolniceni, acesta primește deșeuri din mai toate localitățile, excepție făcând cele din nordul și sudul județului.