Debut perfect în Liga Națională


• HCM Râmnicu Vâlcea – Universitatea Cluj 21-18
Vineri după-amiază, în Sala Sporturilor „Traian”, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a susținut primul meci al noi ediții de elită a handbalului feminin românesc. În fața a câteva sute de fani care au venit să le susțină pe fetele pregătite de antrenorul Constantin Ștefan, echipa noastră a practicat un handbal bun, dezinvolt, în fața unui adversar nu tocmai facil. Chiar dacă nu mai traversează o perioadă de glorie așa cum se întâmpla când Universitatea Jolidon seconda Oltchimul în Liga Națională, clujencele au și în acest pretenții, anunțându-se drept una dintre echipele capabile să se lupte pentru un loc în prima jumătate a clasamentul; un obiectiv de altfel similar cu cel stabilit de conducerea formației sprijinită financiar de Primăria Râmnicului.

Început echilibrat și avantaj minim la pauză

Poate puțin afectate de tracul inerent primului meci în fața suporterilor, municipalele nu au început tocmai fericit partida contra clujencelor. Timp de câteva minute bune, vâlcencele au reușit doar să se mențină la egalitate la adversarele. Totuși, după minutul 10, Vâlcea a avut și două-trei goluri avantaj pe tabela de marcaj. Finalul primei reprize a adus din nou Clujul mai mult în ofensivă, oaspetele din Ardeal reușind să echilibreze iar scorul. Pauza a prins echipa lui Ștefan doar cu un avantaj minim pe tabelă, scor 12-11.

Senocico a făcut diferența între actuala și fosta sa echipă

Timpul petrecut la vestiare s-a dovedit un sfetnic mai bun pentru râmnicence. HCM a dat dovadă de mai mult entuziasm și determinare în partea secundă a întâlnirii, reușind să se desprindă la câteva goluri pe tabela de marcaj. Chiar dacă jocul nostru a suferit în anumite momente, Clujul izbutind să restabilească egalitatea cu numai zece minute înaintea „gongului” de final, câteva dintre cele mai experientate jucătoare ale Vâlcii au făcut diferența. Meritul cel mai important al succesului la trei goluri pe care HCM l-a bifat în fața Universității Cluj aparține, culmea, unei foste jucătoare a trupei din capitala Ardealului. Mihaela Senocico a fost cea mai bună marcatoare a formației noastre, ea perforând de nouă ori poarta echipei la care practic s-a făcut cunoscută în handbalul feminin românesc. Grație ei, dar și altor jucătoare de perspectivă din formația noastră (unele dintre ele proaspăt legitimate), Vâlcea s-a impus cu 21-18 și a bifat primele trei puncte în Liga Națională feminină.

Urmează o deplasare pe terenul hunedorencelor de la Cetate Deva

Punctele câștigate cu Universitatea Jolidon sunt foarte importante pentru echipa noastră, în primul rând pentru moralul fetelor. Runda viitoare, elevele lui Constantin Ștefan au posibilitatea să bifeze un alt succes, dat fiind faptul că vor evolua pe terenul ueni formații care a ajuns în Liga Națională din postura de invitată a Federației Române de Handbal. Este vorba despre gruparea hunedoreană Cetate Deva, una cu mare tradiție în handbalul feminin românesc, dar care, din păcate, în ultimele două-trei sezoane s-a zbătut în mediocritate. Întâlnirea dintre Cetate Deva și HCM Râmnicu Vâlcea este programată la finalul săptămânii viitoare.

Posting....