Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 septembrie 2020

De pe băncile școlii militare din Drăgășani au ieșit 126 de noi jandarmi


• elevul Mihai-Sorin Preoțescu a fost declarat șef de promoție

Vineri, 22 iulie, la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgă­şani s-a desfășurat Ceremonialul de acordare a gradului de „sergent major” pentru Promoţia 2016. Au absolvit un număr de 126 elevi, din care 10 fete. Şeful Promoţiei 2016 a fost declarat elevul Mihai-Sorin Preoţescu, al cărui nume a fost înscris pe placa şefilor de promoţie a școlii militare.

Numeroase oficialități, prezente la eveniment

Au fost prezenţi la eveniment: prefectul judeţului Vâlcea – Radu Renga, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea – Rădulescu Constantin, Inspectorul General al Jandarmeriei Române – general de brigadă Andreiana Marin, pri­marii municipiilor Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani, precum şi edilii unor comune limitrofe Drăgăşaniului. De asemenea, la frumosul eve­niment organizat în onoarea tine­rilor absolvenți au participat co­man­danţi şi inspectori şefi din Mi­nis­terul Afacerilor Interne, direc­tori şi manageri ai unor instituţii pu­blice şi societăţi comerciale, ofi­ţeri în rezervă şi retragere, precum şi rudele, părinţii şi prietenii elevilor.
JANDARMI_2Un moment inedit s-a derulat la începutul Ceremonialului, când un absolvent a cerut-o de soţie pe prietena sa, aflată în public.

Cinci dintre absolvenți vor merge la București

La finalul festivităţii, după acordarea gradului de „sergent major”, absolvenţii au defilat în ritmul fanfarei Jandarmeriei Române prin faţa oficialităţilor şi a rudelor. La încheierea manifestării, absolvenţii Promoţiei 2016 au participat, împreună cu absolvenţii Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, la repartiţia acestora la Unităţile Jandarmeriei Române din teritoriu, urmând ca începând cu data de 1 august să înceapă activitatea de subofiţer. Din cei 126 de absolvenţi ai Promoţiei 2016 de la Drăgăşani, cinci au fost repartizaţi la Serviciul de Protecţie şi Pază Bucureşti.

Alte articole de la Jandarmerie