De la CHIMCOMPLEX citire: „Pregătiți-vă de o sărăcie energetică acută!”


Unul dintre oamenii de bază ai lui Ștefan Vuza sună deșteptarea după ce România a ajuns să trăiască din importuri tot mai masive de energie la prețuri fără precedent de mari
Gata fasolea cu ciolan și țuica fiartă? Gata defilările și patriotismul de o zi? Gata cu „România – buricul pământului”? A trecut 1 Decembrie și ne putem întoarce la țara noastră adevărată?
Adrian Dumitriu, directorul financiar (CFO) al Chimcomplex, ne resădește în realitatea noroioasă cu vorbe care nu dau bine după 24 ore de basme luminoase cu și pentru români.
„Eu cred că peste cinci ani România o sa aibă o sărăcie energetică acută! Deşi de la nivelul autorităţilor discursul este mereu liniştitor, anul acesta România a fost în multe zile obligată să importe până aproape de capacitatea maximă penrtru a ţine becurile aprinse. Criza energetică va afecta pentru câteva luni performanţele financiare din întreaga industrie chimică europeană însă impactul pe termen mediu va fi marginal. Vorbim totuşi de o perioadă de stres de două trimestre care anualizat nu va avea un impact major. De la finalul anului viitor vom avea gata noua centrală de la Vâlcea şi ne vom asigura astfel independenţa energetică adăugând un nou avantaj competitiv companiei noastre”, a declarat acesta presei economice centrale.
La mulți ani, „stat eșuat”!