De ce sa alegi o lenjerie de pat din bumbac?


Energia zilnică de care avem nevoie pentru a ne desfășura toate activitățile este rezultatul unui somn bun. Știi deja că o noapte nereușită, în care nu ai putut dormi și nu te-ai odihnit suficient este urmată de o zi tare obositoare, plină cu căni de cafea și cu dorința de a te întoarce cât mai repede posibil în pat.
Ei bine, pentru a te asigura că nu ai parte de astfel de nopți și că îți creezi un mediu relaxant în care să te poți odihni alege întotdeauna lenjerii de pat din bumbac, indiferent de tipul lui, de exemplu o lenjerie damasc. Dacă nu ai încă încredere în recomandarea noastră, iată motivele pentru care merită să faci o astfel de alegere.
Bumbacul este un material natural pur și ușor, ceea ce înseamnă că lasă pielea să respire. După cum știi deja, în fiecare noapte , temperatura corpului se schimbă. Astfel, schimbările de temperatură creează disconfort și transpirație, factori care contribuie la scăderea calității somnului. Așadar, o lenjerie de pat din bumbac este ideală indiferent de sezon deoarece vara păstrează o temperatură răcoroasă, iar iarnă păstrează patul cald.

Bumbacul este un material durabil

Un alt beneficiu pe care ți-l aduce o lenjerie de pat din bumbac este durabilitatea. Bumbacul este un material extrem de rezistent, iar spălările și călcarea repetate nu vor afecta calitatea acestora.
De asemenea, durabilitatea este un criteriu care îți asigura și o economie financiară, deoarece nu vei mai fi nevoit să faci alte achiziții.

Lenjeriile de pat din bumbac sunt ușor de întreținut

Se spune prin popor că articolele din bumbac necesită o întreținere amănunțită și specială, fapt ce s-a dovedit a fi un mit de-a lungul timpului. Astfel, aceasta nu are nevoie de condiţii speciale de curăţare. În general, pentru a curata o lenjerie de pat alba din bumbac poți seta un ciclu de spălare la 40 de grade. La fel, poate fi spălată cu orice tip de detergent și poate fi pusă și în uscătorul electric, la o temperatura mică. Totodată, o poți calcă atunci când este încă umedă, pentru a obține cele mai multe rezultate.

Densitatea țesăturii

Densitatea face referire la numărul de fire orizontale și verticale dintr-un centimetru pătrat de material. Recomandarea noastră este să alegi o lenjerie de pat cu densitate mare pentru a te bucură cât mai mult timp de ea. De asemenea, cu cât densitatea materialului este mai mare, cu atât lenjeria de pat va fi mai moale și mai plăcută la atingere.
Ține cont că o lenjerie de pat din bumbac este considerată a fi de calitate, dacă densitatea bumbacului se regăsește între 300 și 800 de inch.
Varietatea modelelor, versatilitatea materialului, atingerea catifelată și toate proprietățile pe care acesta le mai are reprezintă alte motive pentru care merită să faci o astfel de alegere.
Bucură-te de un somn odihnitor și relaxant cu lenjeriile de pat din bumbac de la C&C Home!