De azi până la finele lunii, trei dintre chitarele Uriah Heep, expuse la Muzeul de Istorie


• în cadrul expoziției „Loja chitarelor” colecționarul sibian Viorel Cordoș va aduce și aceste piese de istorie muzicală

Începând de azi și până la finele lunii februarie, iubitorii de muzică de calitate vor avea posibilitatea să vadă o colecție inedită. Este vorba de circa o sută de chitare rare și foarte rare aparținând colecționarului sibian Viorel Cordoș, un împătimit al rock-ului care și-a expus o parte din piese chiar și la Viena: „Este vorba de un om deosebit care ne-a contactat personal pentru această expoziție, susține Claudiu Tulugea, managerul Muzeului. Dumnealui deține aproape 400 de instrumente muzicale, unele chiar extrem de rare dintre anii 1800-1980, achiziționate din Suedia, SUA, Austria și Germania. Sunt mărci precum Epiphone (Gibson), Fender, Ibanez, Crucianelli, Silvester, Donald, Framus, Hauser și Hofner, adică o întreagă evoluție a istoriei chitarei. De remarcat este faptul că această colecție a fost expusă și la Primăria Sibiu, fiind dedicat familiei Iohannis!”
Viorel Cordoș a deschis, la Tălmaciu, „Muzeul Chitarelor”, destinație unică în România și inaugurată în anul 2013.  Pentru vâlceni, el a adus și trei chitare originale cu autograful celor de la Uriah Heep. Vernisajul acestei expoziții are loc azi de la orele 14.00 la Muzeul de Istorie.